‘Katja Schuurman kan niet over straat, Igone de Jongh móet praten’

Als een BN’er keihard van zijn sokkel valt, wordt de omgeving daar vaak ook in meegesleurd. Zo hebben de vrouwen in Thijs Römers leven behoorlijk wat last van zijn wangedrag.

Igone de Jong, Katja Schuurman en Thijs Römer © Instagram

Thijs Römer zal nooit meer aan de bak komen als acteur nu hij veroordeeld is voor zedenmisdrijven bij drie jonge, minderjarige meisjes. Het is natuurlijk óók een lastige situatie voor de twee vrouwen in zijn leven: zijn ex Katja Schuurman en Igone de Jongh, die in elk geval tot voor kort nog zijn geliefde was.

Katja neemt afstand

De druk om te reageren nam de afgelopen weken flink toe en Katja heeft dat maandag gedaan: ze heeft aangegeven Thijs ‘nooit te laten vallen‘ omdat hij de vader is van haar dochter. “Ik zal alles doen dat in mijn macht ligt om bij te (blijven) dragen aan een zo normaal en liefdevol mogelijke relatie tussen vader en dochter.”

Een ‘mooi statement’, noemt Privé-baas Evert Santegoeds het. “Heel netjes, maar ja, wel met zóveel afstand nemend van Thijs, namelijk dat hij alleen nog een rol speelt in het leven van Katja als vader van hun dochter, terwijl de band veel inniger was. En ja, dat is allemaal wel voorbij. Dat lees je tussen de regels door”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Niet over straat

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden leeft mee met Katja. “Ja, ik kan me inderdaad nu ik over Katja nadenk ook wel voorstellen dat het voor haar ook lastig is op dit moment om op straat te komen.”

Evert denkt daar hetzelfde over. “Ja, dat is ook lastig. Waar ík kom beginnen mensen er al over. Moet je nagaan als je met die man getrouwd bent geweest en ja, iedereen jouw naam in één adem noemt met die van Thijs. Ik kan me voorstellen dat haar leven op dit moment geen pretje is, en ja, what did she do? Zij heeft niet zoveel fout gedaan.”

Waar blijft Igone?

Het is goed zo, vindt Evert. “Ik kan me voorstellen dat zij zegt van: nou, ik doe één keer mijn verhaal en interviews zijn niet de bedoeling. Dit is wat we van haar zullen horen. En ja, ik denk dat het daarbij blijft tot die hele zaak eindelijk achter de rug is. En dat is hij ook nog niet met een hoger beroep. Er kan nog een cassatie komen ook zelfs.”

Jordi: “Ja, verwacht jij dat Igone de Jong ook nog met zo’n soort statement naar buiten gaat komen?”

Evert: “Nou, daar moet ze niet lang meer wachten, lijkt me.”

Scheidingsgerucht

Igone moet ook gewoon met een statement komen, vindt Evert. “Ik zou eigenlijk hebben verwacht dat Katja en Igone ongeveer op hetzelfde moment met zoiets zouden komen. Dat is nog niet het geval. De geruchten gaan dat zij inderdaad wel klaar is met Thijs en nu echt wil scheiden. En ja, dat gaan we dan zien.”

Volgens de advocaat van Thijs’ slachtoffers staan zij open voor een gesprek met beide dames. “Waarom zou je dat doen als Igone of als Katja? Ik zou dan echt zeggen van: nou, dat zien we wel als echt alles achter de rug is. En tot die tijd ieder voor zich. En dan moet je nog maar afwachten wanneer dat hoger beroep gaat dienen…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Igone de Jongh ook een statement moet uitgeven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen