Katja Schuurman blijft Thijs Römer steunen: ‘Heb wel diepe pijn’

Katja Schuurman blijft Thijs Römer gewoon steunen, ondanks dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan zedenmisdrijven bij drie minderjarige meisjes. “Maar ik heb wel diepe pijn.”

Thijs Römer en Katja Schuurman © RTL, NPO

Thijs Römer kan waarschijnlijk nooit meer aan het werk in de Nederlandse media- en filmindustrie. Geen enkele tv-zender of film wil ook maar enigszins geassocieerd worden met zedenmisdrijven met minderjarigen, zelfs na het uitzitten van een straf. De acteur kan nooit, maar dan ook echt nóóit meer op de poster van zo’n gezellige romantische komedie.

Katja reageert

Het is opvallend dat de vrouwen in Thijs’ leven tot voor kort heel stil bleven. Zijn laatste liefje, Igone de Jongh, schijnt hem volgens Yvonne Coldeweijer nu alsnog te hebben gedumpt, en zijn vroegere liefje Katja Schuurman heeft zojuist een statement naar buiten gebracht. Want wat vindt zij nou eigenlijk van het gedrag van Thijs?

Katja schrijft op Instagram: “Ik hoop dat men begrijpt dat me in het openbaar uitlaten over het gedrag en de keuzes van de vader van mijn dochter niet in het belang van mijn dochter is. Niet omdat ik vind dat ik daartoe verplicht ben, maar omdat ik inmiddels behoefte voel om íets te zeggen toch het volgende.”

Diepe pijn

Het is een privékwestie, vindt Katja. “Binnen de beschermende muren van ons huis worden alle gesprekken gevoerd die nodig zijn om haar geloof in liefde en eerlijkheid heel te houden. Als moeder, als vrouw en als mens kan ik niet anders dan diepe pijn hebben over een deel van het gedrag en een deel van de keuzes van haar vader.”

Ze gaat Thijs niet uit het leven van haar en haar dochter verbannen. “Als vader van mijn dochter zal ik hem nooit laten vallen. Ik zal alles doen dat in mijn macht ligt om bij te (blijven) dragen aan een zo normaal en liefdevol mogelijke relatie tussen vader en dochter.”

Sauna

Katja is in dit proces niet heel erg terughoudend geweest. Nena Kruizenga, een van de slachtoffers van Thijs, werd in september door haar benaderd, zei ze eerder. “Ze vertelde dat ik rekening moest houden met hun dochter Sammie. Katja zei: ‘Ze gaat naar de middelbare school, maar kan door alles wat er gebeurd is geen vrienden maken.’”

Het meest bizarre volgens Nena? “Ze nodigde me ook bij haar thuis uit. Ze wilde met mij chillen in haar sauna. Heel apart.”

Bizarre leugens

Katja kon niet anders dan haar contact met Nena bekennen – daar was bewijs van – maar de uitnodiging voor de sauna, die ze volgens Nena deed tijdens een FaceTime-gesprek, ontkende ze destijds. “Dat ik met jou een sauna in zou willen, dronken en verward was, en je dagen erna nog gecontact heb, daarvan is niks maar dan ook niks waar.”

Nena stelt juist weer dat deze ontkenning van Katja gelogen is. Het is niet de eerste keer dat Nena voor leugenaar wordt uitgemaakt. Thijs, veroordeeld voor één maand cel, deed dat aanvankelijk ook.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Thijs Römers slachtoffer zegt dat Katja Schuurman haar uitgenodigd heeft in de sauna. Ook geen zuivere koffie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen