Krijgt Katja Schuurman ooit nog een tv-contract? ‘Ik denk het niet’

Katja Schuurman is zwaar uit de mode. Het is helemaal niets geworden met haar pogingen om een grote tv-ster te worden en een nieuw contract ligt niet in het verschiet. “Nee, helaas.”

Katja Schuurman © William Rutten

Het is een prestatie op zich: Katja Schuurman kreeg jaren geleden met Memories een tv-klassieker in de schoot geworpen, maar ze heeft het compleet naar de vernieling geholpen. Nu ligt het programma ergens op het tv-kerkhof en ligt de vorige presentatrice Anita Witzier nog altijd snikkend bij het graf. Een verschrikkelijke situatie.

Geen goed einde

Is het niet tijd voor een comeback van Memories? “Dat is dat programma van Anita Witzier waarin ze op zoek ging naar oude liefdes van mensen en het heeft gelopen van 1997 tot 2017 met haar als presentator. Dat moest toen stoppen omdat ze bij de NPO vonden dat er te veel oude mensen naar keken”, legt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp uit.

Ze vervolgt in de podcast Tina’s TV Update: “Een beetje wat Radar en Opsporing Verzocht ook hebben; die moesten naar NPO 2 vanwege een te oude doelgroep. Memories moest verjongd worden en Anita Witzier werd daar af gehaald en Katja Schuurman heeft dat toen overgenomen. Nou, dat verhaal kent geen goed einde.”

Volledig ingestort

Katja heeft dat maar één seizoen gedaan. “En de kijkcijfers stortten werkelijk waar in. Katja ging toen ook weg naar RTL, ze stopte toen bij de KRO omdat ze daar niet veel succes had met haar programma’s. Dat hangt ook heel erg aan Katja als presentatrice. In die rol heeft ze het meeste succes gehad met Lijst 0 met Bridget.”

Dat was ergens in de vorige eeuw te zien. “Ja, heel lang geleden, en daarna is het met al haar andere programma’s niet gelukt. Ook haar carrière bij RTL kwam niet heel goed van de grond. Ja, het meest bepalende programma is dat Beter Laat Dan Nooit nog geweest, met die oudere mannen op reis. Bij KRO-NCRV is ook alles mislukt.”

Geen contract meer

Katja’s tv-carrière is wel een beetje ten einde, aldus Tina. “Ze heeft nu geen contract meer bij een omroep of een zender en dat is denk ik niet voor niks. Misschien dat ze het zelf ook wel niet wil, maar ik denk ook niet dat heel veel zenders of omroepen haar nog een vast contract zullen aanbieden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Katja Schuurman heeft geen programma meer. Jammer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen