Slachtoffers Thijs Römer reageren op statement Katja Schuurman

Wat vinden de drie slachtoffers van Thijs Römer van het statement van zijn ex-geliefde Katja Schuurman? Hun advocaat Maartje Schaap reageert. “We vinden het heel erg voor haar.”

Katja Schuurman en Maartje Schaap © NPO, RTL

Katja Schuurman heeft zich in aanloop naar het proces tegen haar ex-geliefde Thijs Römer, tevens de vader van haar kind, niet heel terughoudend opgesteld. Ze heeft actief contact gezocht met een van zijn drie slachtoffers, namelijk Nena Kruizenga. Zij zocht als enige van het drietal media-aandacht, waarmee ze de weg plaveide voor de andere twee dames.

Katja’s statement

Volgens Nena heeft Katja haar laten weten dat haar dochter zo erg lijdt onder alle beschuldigingen. Het is onduidelijk of dit bedoeld was als een soort emotionele chantage, maar er is uiteindelijk een conflict ontstaan tussen beide dames. Volgens Nena werd ze door Katja uitgenodigd om ‘te komen chillen in de sauna‘, maar dat ontkent de actrice.

Katja heeft lange tijd gezwegen over de veroordeling van Thijs voor het online misbruiken van minderjarige meisjes, maar gisteren plaatste ze alsnog een statement op Instagram. Hierin zegt ze Thijs niet te laten vallen omdat hij de vader is van haar dochter, maar dat ze wel ‘diepe pijn’ heeft ‘over een deel van het gedrag en een deel van de keuzes’ van Thijs.

Slachtoffers reageren

Wat vinden Thijs’ slachtoffers ervan dat Katja hem niet laat vallen? Maartje Schaap, die alle drie de meiden bijstaat, gisteren in Humberto: “Zij hebben ook altijd gezegd van: ‘We vinden het echt naar voor haar, voor de dochter en voor de andere ex en haar kind, voor alle mensen die om hem heen staan…’ Voor hen vinden mijn cliënten het ook heel erg.”

Maartje vervolgt: “Sterker nog: die hebben ook aangeboden om in gesprek te gaan met hen, dus ik kan mij dit statement van Katja ook heel goed voorstellen.”

‘Aanbod staat nog’

Gastheer Humberto Tan: “Het aanbod staat nog steeds?”

Maartje: “Ja, zeker. En ik kan me van haar heel goed voorstellen dat ze op een gegeven moment op een punt komt dat ze distantieert, want zij wil hoogstwaarschijnlijk dit ook niet nog een keer helemaal opnieuw gaan meemaken. Ik kan me heel goed voorstellen dat zij nu ook zegt: ‘Alles in het belang van mijn dochter’, maar dat ze er absoluut niet op zit te wachten.”

‘Mooie reactie’

Elodie Verweij, politiek analist van de late RTL-talkshows, prijst Katja. “Ik vind het wel een mooie reactie waarin ze iedereen eigenlijk – hoe goed en kwaad het ook kan – in haar waarde probeert te laten. Ik denk: nou, dat vind ik wel sterk.”

En Privé-baas Evert Santegoeds in Shownieuws: “Ik vond het wel een mooi statement dat zij gaf, waarin je heel duidelijk proeft hoe zij worstelt met de hele situatie. Er zitten nog wel wat steken onder water in. Ik vind dat ze het chic onder woorden gebracht heeft, terwijl er toch een paar heel venijnige steken in zitten die wel duidelijk maken hoe zij erover denkt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u dubbele gevoelens bij het statement van Katja Schuurman?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen