Beau van Erven Dorens: ‘Dacht dat Eva Jinek voor cash zou gaan’

Beau van Erven Dorens zag de terugkeer van Eva Jinek naar de publieke omroep totáál niet aankomen. “Ik dacht: die gaat gewoon voor de cash en komt na haar zwangerschap terug op RTL 4.”

Eva Jinek en Beau van Erven Dorens © RTL

Het was dé tv-transfer van de zomer: Eva Jinek vertrekt na de jaarwisseling bij RTL 4 om aan de slag te gaan bij AvroTros. Waar ze nu nog naar verluidt 1,2 miljoen euro per jaar verdient, zit ze straks bij de publieke omroep op het salarisplafond van een dikke twee ton. Ze gaat er qua financiën dus enorm op achteruit.

Beau en Humberto

Beau van Erven Dorens, nu nog Eva’s collega, verbaast zich daar wel een beetje over. Hij had het er gisterenavond over toen hij te gast was bij Humberto Tan, waar een andere gast opmerkte dat hij liever kijkt naar vrouwelijke talkshowhosts. Beau daarop: “Er is hier wel een vacature, denk ik, zo onderhand, voor een dame op deze avond.”

Gastheer Humberto: “Ja, hoe vond je dat? We hebben het er helemaal niet meer over gehad eigenlijk, over haar.”

Beau: “Nee, maar moet dit nou live op televisie?”

Humberto: “Waarom niet?”

Voor de cash

Beau gaat dan toch op het onderwerp door. “Nou ja, kijk, ik had het niet verwacht. Had jij het verwacht?”

Humberto: “Nee.”

Beau: “Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. Ik ben dan toch zo’n commercieel figuur, ik denk: ze gaat voor de cash, ze blijft hier, ze ging hartstikke goed het laatste seizoen, volgens mij gaat ze gewoon na haar zwangerschap terugkomen. Maar ik vind het ook wel weer mooi en stoer dat ze het doet.”

Gezinsleven

Beau denkt dat Eva deze keuze heeft gemaakt omdat ze niet meer op de late avond wilde werken. “Ze gaat volgens mij voor haar gezin – en dat vul ik in hoor – wat eerder op de avond een programma presenteren, bij die veilige publieke omroep. Wat er overblijft is dat jij, ik en Renze en hopelijk gaan we er iemand bij vinden…”

Humberto mysterieus: “Of iemand eraf, dat kan ook nog, hè?”

Beau: “Dat denk ik dan niet. Daar ben ik te positief voor ingesteld. Ik verheug me er ook op om die uitdaging aan te gaan.”

Vrouw erbij

Beau denkt wel dat RTL 4 op zoek moet naar een vierde presentator. “Het is wel goed om een vrouw te hebben. Je ziet dat het echt werkt. Zij was het anker. Wij zaten erbij. En nu moeten wij zeg maar het anker worden.”

Humberto: “We moeten nog maar zien of dat een beetje gaat lopen.”

Beau: “Ja, maar dat is ook spannend.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Misschien Margriet van der Linden in huis halen voor de late avond van RTL 4?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen