Jeroen Pauw: ‘Dit vind ik nog het ergst aan die hele Thijs Römer…’

Jeroen Pauw vindt het verbijsterend dat Thijs Römer zich schuldig heeft gemaakt aan het online misbruiken van minderjarige meisjes. “Maar er is één ding dat ik eigenlijk nog erger vind.”

Thijs Römer en Jeroen Pauw © NPO, SBS

Het heeft veel mensen gisteren verrast: Thijs Römer heeft een hogere straf opgelegd gekregen dan geëist in de zaak over het online misbruik van drie minderjarige meisjes. Hij moet daadwerkelijk een maand naar de gevangenis en dat is toch wel de genadeklap voor zijn carrière als acteur.

‘Hij snapt het niet!’

Jeroen Pauw vindt het een ongekende zaak. “Wat ik nog erger vind eigenlijk is dat er geen moment is geweest gedurende die hele rechtszaak dat hij heeft gedacht: ik ben gek geweest, ik heb iets heel raars gedaan. En dat hij dan ook nog in zijn verdediging aanvoert van: ja, ik ben heel vrijzinnig opgevoed, ik kom uit de toneelwereld en het is de MeToo-beweging!”

Hij vervolgt aan tafel in de talkshow De Oranjezomer: “Dat vind ik zo verbazingwekkend, omdat je dan zó aangeeft dat je helemaal niet snapt dat je iets hebt gedaan wat je niet kunt doen.”

‘Kom met íets’

Het verbaast Jeroen dat Thijs kennelijk ook zo slecht is geadviseerd. “Dat vind ik ook het gekke. Als je een advocaat bent, zeg je toch als eerst: ‘Betoon spijt, zeg dat je in een raar moment dit hebt gedaan’, of wat dan ook. Maar kom met iets! Maar hij kwam met niks…”

Heel erg vreemd, vindt Jeroen. “Je hebt ook familie om je heen en vrienden, neem ik aan. Je komt uit een wereld waarin mensen best wel mondig zijn. Die gaan toch met je praten en zeggen: ‘Hé, wat is hier nou gebeurd en wat heb je nou gedaan?’ Wees pro-actief als je iets fout hebt gedaan, toch? Denk ik.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het begrijpen als Igone de Jongh gewoon bij Thijs Römer blijft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen