Nog negen dagen tot groot mediacircus rond vrijlating Thijs Römer

Het duurt nog negen dagen voordat Thijs Römer weer op vrije voeten komt. Het kan niet anders dan dat de zedendelinquent op die dag een groot mediacircus te wachten staat.

Thijs Römer © SBS

Katja Schuurman kan roepen wat ze wil, maar Thijs Römer zullen we nooit meer op een filmposter zien staan. Er is werkelijk geen énkele mediapartij die geassocieerd wil worden met het misbruiken van minderjarige meisjes, zelfs niet in de verste verte, en dat gaat een comeback van de acteur echt heel erg lastig maken.

14 april

Vermoedelijk uit angst voor een hogere straf besloot Thijs om af te zien van een hoger beroep in de misbruikzaak en daarom zit hij nu een één maand durende gevangenisstraf uit. Maartje Schaap, de advocaat die de slachtoffers bijstaat, laat Shownieuws weten dat Thijs op zondag 14 april vrij zou moeten komen.

Het kan niet anders dan dat er op die dag een groot mediacircus losbarst in Middelburg, waar Thijs gevangen zit. Van RTL Boulevard tot Shownieuws en De Telegraaf: ze zullen vermoedelijk allemaal naar de Zeeuwse hoofdstad afreizen om de acteur uit de gevangenis te zien komen. Zoals dat destijds ook gefilmd werd bij Jorik Scholten (Lil Kleine).

Gevangenispoort

Wanneer Thijs zich meldde bij de gevangenispoort? Op vrijdag 15 maart. “Waarna hij eerst naar een afdeling werd geleid waar de spullen die hij gedurende zijn detentie bij zich mag hebben, moesten worden aangemeld”, legde weekblad Privé onlangs uit. “Vervolgens is hij voorgesteld aan de bewaarder die hem de komende vier weken begeleidt.”

Daarna nam hij plaats in zijn cel. “Daar zit hij, afhankelijk van zijn sport- en leesprogramma’s, gemiddeld zo’n 20 tot 22 uur per dag achter slot en grendel.”

Opgelucht

Eén ding is zeker: voor de slachtoffers is er nu een einde gekomen aan de zaak-Thijs Römer. Maartje Schaap vertelt: “De meiden zijn alle drie opgelucht dat het nu klaar is en dat er niet opnieuw een proces komt waarin dingen over mijn cliënten worden gezegd.”

“Voor ehn is nu eindelijk de tijd aangebroken om dingen te gaan verwerken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat is uw eerste gedachte bij Thijs Römer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen