Waarom staat vrijlating Thijs Römer niet op beeld? ‘Heel veel pers’

Thijs Römer is gisteren vrijgelaten uit de gevangenis, maar dat staat niet op beeld, ondanks dat er héél veel pers aanwezig was. “We stonden er als RTL Boulevard al om zeven uur!”

Thijs Römer © SBS

Waar de vrijlating van Jorik Scholten en Glennis Grace na hun verblijf in de cel op beeld staat, is het de media niet gelukt om beelden te schieten van Thijs Römer die uit de gevangenis komt lopen. Hij is gisteren, op zondagochtend, vrijgelaten na een maandje celstraf, maar er zijn geen beelden van. En dat terwijl er heel veel pers aanwezig was.

In groten getale

Thijs zat opgesloten in de gevangenis van Middelburg en daar baalden ze behoorlijk van op menig showredactie. Zo moest een verslaggever van RTL Boulevard in het holst van de nacht het bed uit om helemaal naar de Zeeuwse hoofdstad af te reizen, dat ongeveer twee uur rijden is vanaf de redactie in Hilversum.

Die verslaggever kwam om zeven uur ’s ochtends aan, maar stond vervolgens voor niets te wachten. “De pers wachtte hem in groten getale op om te weten te komen hoe het Thijs de afgelopen weken is vergaan, maar hij was al in alle vroegte gevlogen”, vertelt presentator Frank Dane in de showrubriek.

De hele ochtend

RTL Boulevard heeft er de hele ochtend staan posten, aldus Frank. “We waren daar al de hele ochtend, begrijp ik. Om zeven uur stonden we al voor de gevangenis.”

Showkenner Aran Bade: “Het is voor hen een opluchting dat niemand hem gefilmd heeft. We stonden er om zeven uur vanochtend al in Middelburg omdat we wisten dat hij vandaag vrij zou komen. Dan blijkt toch dat hij eerder al gevlogen is. We denken toch dat het een beetje in overleg is gegaan met de gevangenis.”

Wekker gezet

Waarom werkt de gevangenis aan zoiets mee? “Om te voorkomen dat Thijs al die media te woord moet staan of gefilmd of gefotografeerd wordt. Dat wilde de gevangenis niet zeggen”, aldus Aran.

Strafrechtadvocate Clarice Stenger: “Ze hebben de wekker gewoon net iets eerder gezet dan Boulevard. Dan missen jullie net de vrijlating.”

Aran: “Ja, dat was om zes uur.”

Privileges

Story-baas Guido den Aantrekker vindt het een rare gang van zaken, zegt hij in Shownieuws. “Het hoort erbij dat de pers daar verslag van wil doen. Je kunt je afvragen of dit een normale gang van zaken is en hij bepaalde privileges heeft gekregen om dat te kunnen doen.”

Volgens strafrechtadvocate Natacha Harlequin is het niet gebruikelijk om al zo vroeg vrijgelaten te worden. “Er zal een verzoek zijn geweest en dat is gehonoreerd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het raar dat de gevangenis zo actief bijdraagt aan het beschermen van Thijs Römer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen