Isa Hoes verdedigt vliegvakantie: ‘Ik compenseer dat met bomen’

Isa Hoes is net terug van een citytrip naar de Deense hoofdstad Kopenhagen, maar ze voelt zich niet schuldig over de vliegreis. “Ik compenseer dat met bomen. Trees for all!”

Isa Hoes © Instagram

Het is volgens Isa Hoes belangrijk dat we met z’n allen een beetje aan het klimaat denken. Ze vliegt daarom liever niet, maar voor een citytrip naar Kopenhagen zijn er nou eenmaal weinig andere mogelijkheden, aldus de actrice. Bovendien compenseert ze haar CO2-uitstoot naar eigen zeggen steevast met het investeren in bomen.

Isa plant bomen

Isa vindt het op deze manier prima te rechtvaardigen. “Ik wil ook nog even terugkomen op dat ik naar Kopenhagen ben geweest. Ik weet helemaal niet of jij dat weet, maar ik compenseer dat altijd met bomen. Dat vliegen. Omdat ik me daar natuurlijk wel slecht over voel dat ik in een vliegtuig zit”, zegt ze dit weekend in haar podcast.

Dan tegen haar co-host Marc-Marie Huijbregts: “Jij zei daar de vorige keer heel lief niets over, maar ik stap natuurlijk dan wel in een vliegtuig en ik compenseer dat met bomen. Trees for all. Ik vind dat wel heel mooi dat dat kan. Er worden dan bomen geplant.”

‘Niet de bedoeling’

Marc-Marie heeft er zijn twijfels bij. “Dat snap ik, maar volgens mij is het niet de bedoeling van die bomen dat je denkt: blijf iedereen maar zoveel vliegen als je wil, als je maar een boom neerzet is het prima.”

Isa verontschuldigt zich: “Ik ga straks ook met de auto op reis.”

Marc-Marie wil zijn collega niet veroordelen. “Ik vind sowieso dat je moet doen wat je zelf wil doen, want het leven is… Snap je… Ik denk altijd: het milieu houdt het echt nog wel vijftig jaar vol.”

Geen klimaatdrammer

Het zal voor sommigen als een verrassing aankomen: Marc-Marie is geen klimaatdrammer. “Ik bedoel het natuurlijk niet zo bot, ik doe heel erg aan recyclen enzo en ik vind het wel belangrijk voor jouw kinderen enzo, maar er zijn wel eens kinderen die ik zie ergens waarvan ik het niet erg zou vinden als die het wat warmer zouden krijgen…”

Eerder dit jaar was Isa overigens op vakantie naar Zuid-Afrika voor een of ander goed doel. Daar kreeg ze flink wat kritiek over op sociale media. “Goh meid, fantastisch want het is echt van waarde voor die mensen dat Nederlandse BN’ers de wereld rondvliegen om meelevend te doen”, is een van de reacties nog altijd op haar Insta staan.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Isa Hoes compenseert haar vliegreis met bomen. Helpt dat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen