Isa Hoes vorige week maar nét ontsnapt aan terreur in Parijs: ‘Gek’

Isa Hoes is vorige weekend ternauwernood ontsnapt aan de terreuraanslag in Parijs, waarbij één iemand om het leven is gekomen. “Wij waren de avond ervoor daar. Dat is bizar.”

Isa Hoes © Instagram

Parijs is volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken niet langer een veilige vakantiebestemming: als eerste gebied in West-Europa heeft de Franse hoofdstad nu geen groen, maar een geel reisadvies. De aanleiding? De radicale islamist die vorige week zaterdagavond, niet ver van de Eiffeltoren, argeloze wandelaars te lijf ging met mes en hamer.

Isa was er ook

Er is één iemand doodgestoken en twee anderen raakten gewond. En dat had zomaar Isa Hoes kunnen zijn, vertelt ze in haar podcast met Marc-Marie Huijbregts. Zij was namelijk op het plaats delict. De avond ervoor. “Er was natuurlijk een soort mini-aanslag. Er was een man bij de Eiffeltoren. Maar wij waren de avond ervoor daar!”, vertelt ze.

Isa is heel erg geschrokken. “Dat je denkt: dat is toch ook bizar, dat je gewoon… Stel je voor dat je daar loopt! Ik vind dat altijd zo’n raar idee. Ja, ik weet dat het niet zo was, maar het is toch net even raarder als het de dag daarna is en je bent daar.”

Allemaal appjes

Marc-Marie vindt het een heftig verhaal. “Je was ook nog steeds in Parijs?”

Isa kreeg enorm veel appjes van bezorgde vrienden en familie. “Ik was er nog steeds. Ik kreeg ook allemaal appjes, van: ‘Gaat het allemaal wel goed daar? Ik zag het nieuws.’ Dus ik dacht: wat is er in Parijs wat ik niet weet? Van jou heb ik geen appje gekregen. Geen nieuws is goed nieuws, hè, toch?”

Marc-Marie: “Nee, ik was zo naar Parijs gereden. Dat snap je, hè?”

9/11

Is Marc-Marie ook wel eens ontsnapt aan een terreurdaad? Ja, hij ook. “Ik vind dat soort dingen altijd wel… Een maand voor 9/11 was ik nog in die torens. Dat is een beetje raar, maar dan denk ik altijd: dat is een beetje raar voor mij, maar ja, maar goed.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Isa Hoes bijna slachtoffer van aanslag in Parijs. How can I make this about me?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen