Patty Brard luidt noodklok: ‘Ibiza wordt nu ook te duur voor BN’ers’

Er lijkt paniek uit te breken onder de sterren: waar moeten ze straks op vakantie om te zien en gezien te worden? Ibiza wordt volgens ervaringsdeskundige Patty Brard te duur. “Zelfs voor BN’ers.”

Patty Brard © SBS 6

Wat is Ibiza toch een heerlijk authentieke, idyllische bestemming: je kunt er op onaangetaste stranden champagneflessen ter waarde van een jaarsalaris openknallen, er is een rots die vernoemd is naar de dochter van Wendy van Dijk of andersom en je kunt er nog meer celebrities spotten dan tijdens een BN’er-safari op het Mediapark.

Patty luidt noodklok

Maar de grote vraag is: hoe lang nog? De 68-jarige Patty Brard, een household name in Nederland, luidt de noodklok in een groot interview met weekblad Privé. Volgens de Shownieuws-diva dreigen bepaalde wijken en buurten in Ibiza onbetaalbaar te worden voor de BN’er-middenklasse. Daardoor zou Ibiza onherstelbaar kunnen veranderen.

Een ster zijn in Nederland is leuk, je kunt flink cashen door de massa te bereiken, maar heel groot is ons land natuurlijk niet. En dan leg je het toch af tegen de rijken der aarde die een nóg grotere massa kunnen bereiken. Het is Patty onlangs gelukt om via via een relatief betaalbare huurwoning te bemachtigen, maar hoe zit dat met collega-BN’ers?

‘Het slaat door’

BN’ers dreigen ondergesneeuwd te raken op Ibiza, legt Patty uit. “Ik vind het heel jammer dat de middenmoot, wat wij zijn, want ik ben niet rijk, maar ook niet arm, het ook niet meer kunnen of willen betalen. Terwijl de rijke doelgroep helemaal doorslaat en flessen champagne opentrekt van achtduizend euro. Waar gaat dat over?”

Ze vreest een kaalslag door Nederlandse sterren die op de vlucht slaan. “Het is jammer dat je die gezellige middenmoot ziet vervagen. Hopelijk zien ze dat in en komt er verandering. Het wordt er niet leuker op.”

‘BN’ers blijven weg’

Patty waarschuwt dat nu al steeds meer BN’ers wegblijven. “Dat denk ik wel. Ze zoeken plekjes op elders in Europa, waar het goedkoper is en misschien ook gezelliger. Het is hier zelfs voor de meeste BN’ers niet meer te betalen.”

Vreselijk. Kan iemand Giro 555 openzetten? Dan sturen we Wendy als verslaggever naar die rots, zetten we Patty in voor gesprekjes met slachtoffers en dan kan Jaimie Vaes in Hilversum de studiopresentatie doen.

1,2 miljoen

Of… Valt het toch allemaal wel mee met dat BN’er-leed? Ah, Patty heeft naast haar woning op Ibiza ook nog eens een villadak boven haar hoofd in Almere, ter waarde van 1,2 miljoen euro.

“Dat we het huis in Almere hebben waarop ik kan terugvallen, geeft mij een beter gevoel dan dat ik ziek word met geld op de bank, maar te weinig plezier in mijn leven.”

Wat een opluchting.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Geeft u BN'ers met een voorliefde voor Ibiza punten aftrek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen