Isa Hoes zorgt voor wrevel: ‘Leg die vrouw een mediaverbod op!’

Isa Hoes krijgt een hoop kritiek over zich heen omdat ze steeds allemaal malle dingen promoot in de media. Nu roept ze weer dat ze met een buis in haar achterste heeft gelegen. “Mediaverbod!”

Isa Hoes © NPO

Veel tijd en genoeg geld: het is een dodelijke combinatie. BN’ers doen de malste dingen om de tijd te doden en Isa Hoes heeft nu weer in een of ander kliniekje met een slang in haar achterste gelegen. De reden? Haar maag borrelde een beetje, dus daar moest maar eens een hogedrukspuit overheen. Nou ja, iets wat daarop lijkt.

Oude poep

Bijna elke scheet die Isa laat wordt gepubliceerd op LINDA.nl en nu hebben ze dat wel heel letterlijk genomen. ‘Isa Hoes onderging darmspoeling’, luidt de nieuwskop. “Ik had denk ik anderhalve maand last van mijn buik. Dat kostte me allemaal heel veel energie. Dan ging ik naar huis en dan ging ik in bed liggen met een kruik en buikpijn”, legt ze uit.

De professioneel weduwe vervolgt: “En toen dacht ik op een gegeven moment: ik moet gewoon weer eens een darmspoeling doen. (…) Je ligt onder een handdoekje. Dan gaat ze je darmen vullen met lauwwarm water. Dan haalt ze die druk eraf en dan is het idee dat die darmen gaan werken. Dat er dus oude poep meekomt.”

Levensgevaarlijk

Zo’n darmspoeling werkt volgens de Stichting Darmgezond echter helemaal niet. “Wel komen er veel nare bijwerkingen naar voren zoals braken, nierfalen en een verstoorde elektrolytenhuishouding. Huisarts en hoofdonderzoeker Mishori zag patiënten die uitgedroogd waren of geelzucht hadden gekregen na darmspoelingen”, klinkt het.

En ook de Volkskrant waarschuwt voor zo’n behandeling: ‘Darmspoeling is onzinnig en kan zelfs gevaarlijk zijn’. De krant rept over ernstige bijwerkingen als darmperforaties en ontstekingen. “Er zijn zelfs overlijdensgevallen bekend.”

Eetstoornis

Isa komt wel vaker met dit soort gekke dingen. Ze stond laatst ook al in de LINDA. met een of ander modieus BN’er-dieet. “Nu in de LINDA: meet jezelf een eetstoornis aan voor meer dan 400 euro per week”, noemde wetenschapsjournalist Adriaan ter Braack het op X.

Daarna begon ze ineens allerlei supplementen aan te prijzen, om haar vitaminevoorraden te herstellen. “Isa Hoes gaat na een potsierlijk crashdieet nu aan de supplementen. We verwachten in oktober een post over reiki en tegen de kerst aan een samenwerking met de moonsisters.”

Mediaverbod

En nu is ze dus aan de klysma’s gegaan. Ene HillyBilly merkt op dat het geen verrassing is dat Isa last heeft gekregen van haar darmen. “Is toch logisch als je 6 weken bijna niet eet om een ‘killerbody’ te krijgen. Die darmen schreeuwen om vezels en vocht.”

De maat is vol voor wetenschapsjournalist Adriaan. Hij besluit op X: “Welke partij wil een mediaverbod voor Isa Hoes invoeren? En een boete voor LINDA. elke keer als ze weer een stapel onzin online slingeren? Mijn stem hebben ze.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Isa Hoes vertelt in de media over haar klysma. Nieuws met een luchtje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen