Maarten van Rossem sloopt Evert Santegoeds: ‘Hij is zó onbenullig’

Maarten van Rossem is er helemaal klaar mee. Na een reeks gemene uitspraken van Evert Santegoeds slaat het jurylid van De Slimste Mens keihard terug. ‘Heel veel onbenulliger wordt het niet!’

Evert Santegoeds en Maarten van Rossem © Privé, NPO

Evert Santegoeds maakt er geen geheim van dat hij niet bepaald fan is van Maarten van Rossem. Hij zag de tv-senior laatst voorbijkomen in een programmaserie over Berlijn en liep vervolgens he-le-maal leeg in zijn podcast: “Ik werd er helemaal chagrijnig van. Ik hou van Berlijn, maar die negativiteit en dat gejengel van die man. Ik word er doodmoe van!”

Maarten haalt uit

Het is niet de eerste keer dat Evert zich negatief uitlaat over Maarten en voor de 79-jarige historicus is de grens nu bereikt. Wat vindt hij van de uitspraken van de Privé-hoofdredacteur? “Dat verbaast me niks. Een grotere…”, begint hij in zijn podcast. Dan herstelt hij zich snel: “Nee, laat ik mij voorzichtig formuleren…”

Maarten wil voorkomen dat er een soort mediafittie ontstaat. “Laat ik maar niet mijn kritiek op Evert Santegoeds formuleren, want dan zeurt dat in de media nog 23 maanden door. Laat ik er dit van zeggen: de laatste persoon waarvan ik de kritiek vervelend zou kunnen vinden is Evert Santegoeds.”

‘Hij is onbenullig!’

Hoewel hij zijn best doet om het beleefd te houden, laat Maarten al snel vallen dat hij de Privé-baas maar een onbenullige vent vindt. “Lieve Evert, je mag alles over mij zeggen wat je wil…”

Hij vervolgt: “Je mag zeggen dat ik een hellehond ben, een satansknecht, een gevaar voor de natie, een gevaar voor de ganse planeet en dan nog, lieve Evert, zal ik me er niets van aantrekken. Heel veel onbenulliger dan… O, sorry, sorry, dat had ik natuurlijk al niet moeten zeggen. Het is goed, Evert.”

Bedorven

Maarten vertelt even later dat het boek over zijn jeugdherinneringen bijna af is. “Er staat een heel leuke foto van mij op de voorkant waar ik vijf jaar oud ben.”

Dan komt hij toch weer terug op zijn criticaster: “Misschien, Evert, kun je daar nog eens naar kijken en dan zie je dat ik ooit een heel lief jongetje ben geweest. Dat was lang, lang, lang voordat ik eigenlijk aan bederf onderhevig ben geraakt, lieve Evert.”

Steun van Dik

Het is de tweede keer in korte tijd dat Maarten wordt aangevallen door een mediapersoonlijkheid, want Johan Derksen noemde hem laatst al ‘ziekelijk ijdel‘. De producent van De Slimste Mens, Marc Dik, springt op X voor hem in de bres: “Zijne Koninklijke IJdelheid verwijt Maarten van Rossem ijdelheid. Joe!”

En columnist Jan Dijkgraaf: “De zelfspot van Johan Derksen is legendarisch.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen