‘Henri Bontenbal jaagt VI-kijkers weg, Timmermans wél tv-magneet’

Henri Bontenbal bezorgt Vandaag Inside nu al twee avonden op rij flink wat wegzappers, stelt kijkcijferfluisteraar Tina Nijkamp. En Frans Timmermans dan? “Die kan recordcijfers leveren!”

Henri Bontenbal en Frans Timmermans © NPO, SBS

De SBS 6-talkshow Vandaag Inside is een machtsfactor geworden in Nederland. Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hebben flink wat invloed op het publieke debat en de heren bekenden maandagavond direct kleur: ze gaan in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen niet voor Caroline van der Plas, maar voor VVD’s Dilan Yesilgöz.

Wegzappen bij Henri

Johan heeft de kersverse CDA-leider Henri Bontenbal in elk geval al flink afgefakkeld. Het lijkt er echter op dat ze deze nu nog relatief onbekende politicus maar beter even links kunnen laten liggen, want hij zorgt volgens kijkcijferexpert Tina Nijkamp voor ontzettend veel wegzappers.

Tina heeft de minutenanalyse van de maandagse Vandaag Inside er even bij gepakt en schrijft: “Opvallend is een flink dipje na ongeveer 22 minuten. Dat was het gedeelte (een filmpje) van de nieuwe lijsttrekker van het CDA, Henri Bontenbal. Nog geen kijkcijfermagneet dus die Henri.”

‘Flink schrikken’

Vandaag Inside scoorde maandag 1,1 miljoen kijkers, maar gisteren waren dat er nog maar 842 duizend. Wat denk je? Komt weer door die Bontenbal! Althans, dat zegt Tina. “Oef. Dat is toch even schrikken.”

Ze vervolgt op haar analysekanaal: “Ben heel benieuwd naar de minutenanalyse van de uitzending, maar het zal niet geholpen hebben dat het in de eerste minuut al over Henri Bontenbal ging. Die zorgde maandag voor een kijkcijferdip.”

Scoort Frans wel?

En Frans Timmermans? Dat is volgens de bekende politieke spindoctor Kay van de Linde juist een potentiële kijkersmagneet. Vandaag Inside moet volgens hem alles op alles zetten om ‘Fransie’ aan tafel te krijgen. “Dat zou alle kijkcijfers overtreffen”, zegt hij in het AD.

De PvdA-GroenLinks-leider zou er ook heel goed uitkomen, denkt Kay. “Timmermans is verbaal zo sterk, ik vraag me af of de mannen van VI daar tegenin kunnen. Dan staat zijn achterban op de banken: Kijk, onze Fransie staat voor onze idealen.”

Verantwoordelijkheid

Eén ding is zeker: de mannen van VI moeten hun verantwoordelijkheid nemen en ook links de ruimte geven in aanloop naar de verkiezingen, vindt Kay.

“Dat de mannen zo het Nederlandse publieke debat kunnen bepalen, brengt ook een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee. Vandaag Inside moet dan ook alle partijen een kans geven, dat zijn ze moreel verplicht aan hun achterban, maar ook aan de Nederlandse bevolking.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Henri Bontenbal ligt flink onder vuur vanwege een hele serie controversiële oude tweets. Gaat dit wat worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen