Albert Verlinde verbaasd over tv-blunder Henri Bontenbal: ‘Idioot!’

Albert Verlinde vindt het ongelooflijk dat het team van Henri Bontenbal akkoord is gegaan met zijn plaatsing in het publiek van Khalid & Sophie. “Dan zeg je gewoon: ‘Ik ben Bontenbal!'”

Henri Bontenbal en Albert Verlinde © NPO, SBS

De kersverse CDA-leider Henri Bontenbal mocht dinsdagavond naar Khalid & Sophie om zich voor te stellen, maar tijdens het hoofdonderwerp van de uitzending – de oorlog tussen Hamas en Israël – moest hij in het publiek zitten. Wie er wél aan tafel zat? Zijn grote politieke rivaal Frans Timmermans, de leider van GroenLinks en PvdA.

‘Dit is idioot’

Dit is echt heel erg pijnlijk, vindt de bekende mediadeskundige Victor Vlam. En daar sluit Albert Verlinde zich dus volledig bij aan. “Ik vond het idioot. Als ik Bontenbal was… Timmermans zat aan tafel en hij zat daarachter als publiek. Daar zit hij hoor, in een hoekie!”, aldus de showkenner.

Hij vervolgt in Vandaag Inside: “Daarna komt hij aan tafel, maar als je een beetje ballen had gehad, dan was je opgestaan en was je naar die tafel toegestapt, van: ‘Ik schuif maar even aan, want ik kan hier ook wel iets over zeggen.’”

‘Ik ben Bontenbal!’

Waar denkt Johan Derksen dat het door komt? “Dit is onervarenheid.”

Albert: “Soms moet je nadenken van tevoren, van: dit is toch raar als ik daar zit in het publiek? Ik ben Bontenbal!”

Johan: “Sinds die reservebank is ingevoerd, ben ik nooit meer bij een talkshow geweest. Ik ga niet als decor op de reservebank zitten.”

Reservebank

Tegenwoordig moeten veel talkshowgasten een deel van de uitzending in het publiek zitten, terwijl ze vroeger vaak gewoon een uur lang aan tafel zaten.

Waar komt dat door? René van der Gijp legt uit: “Dat kwam natuurlijk ook Johan, want Eva was een uur en veertig minuten, dus die hadden acht mensen die niet allemaal aan tafel kunnen, dus dan zitten er vier achter.”

Stoelendans

Albert vindt dat fijn aan in Vandaag Inside. “Ik ben ook zo blij dat ik hier kan blijven zitten. Bij iedere talkshow moet je opstaan en rondschuiven! Ik was op een gegeven moment de presentator kwijt! Ik dacht: waar is-ie?!”

Johan: “De mensen thuis zien het niet, René, maar het is bij talkshows de hele avond een stoelendans.”

Albert: “Je moet ook je glas meenemen, anders krijg je corona.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen