René van der Gijp snapt Henri Bontenbal niet: ‘Had Op1 afgezegd!’

René van der Gijp vindt het niet handig dat Henri Bontenbal maandagavond gewoon naar Op1 is gegaan. De Vandaag Inside-ster denkt dat de CDA-leider dat beter af had kunnen zeggen.

René van der Gijp en Henri Bontenbal © SBS, NOS

Henri Bontenbal is de man die het noodlijdende CDA er weer bovenop moet helpen, maar hij is niet bepaald een sprankelende persoonlijkheid. Inhoudelijk blijft hij vooral hangen in algemeenheden, zoals ‘samen verder’, ‘sterke gemeenschappen’ en ‘duurzame toekomst’. Daarom werd hij maandag ook flink afgekat aan de talkshowtafel van Op1.

Bontenbal in Op1

Lullig genoeg voor Henri ging het in de maandagse Op1 vooral over het nieuws dat oud-CDA-prominent Pieter Omtzigt nu een eigen partij begint. Na het succes van Caroline van der Plas wordt het nu wel héél moeilijk voor Bontenbal om nog een stemmentrekker te gaan worden. En dan moet je ook nog veertig minuten over Omtzigt meepraten op tv…

Onhandig, vindt René van der Gijp. “Ja, maar Johan, snap jij nou niet… Die man heeft voorlichters en mensen om hem heen lopen… Het is toch ongelofelijk dat die man bij Op1 gaat zitten waarbij het de eerste veertig minuten over Omtzigt gaat? Dat is toch ook lekker! Die stond al 3-0 achter”, legt hij uit in Vandaag Inside.

Gijp is kritisch

René zou Op1 hebben afgezegd. “Stel je nou voor dat ik voor ons programma naar Op1 moet om het te promoten en dan gebeurt dat met Pierre van Hooijdonk… Nou, dan bel ik af. Dan zeg ik: ‘Ik kom even niet, want dan gaan we dadelijk veertig minuten over Studio Voetbal zitten praten.’ Het ging de eerste veertig minuten over Omtzigt!”

Wilfred Genee daarop: “En toen moest hij uiteindelijk ook nog uitleggen wat het verschil tussen hem en Omtzigt was en daar kwam hij helemaal niet uit. Dat maakte het wel een beetje onhandig.”

‘Héél saai’

Johan Derksen vindt die hele Bontenbal niks. “Zélfs voor Op1 was de man saai.”

Tafelgast Özcan Akyol: “Jullie zijn wel allebei heel streng op die Bontenbal.”

René: “Nee hoor, ik zei alleen dat hij gisteren beter niet daar had kunnen gaan zitten.”

Özcan: “Hij heeft niet de beste uitstraling, maar ik heb hem nog niet rare dingen horen zeggen.”

Johan: “Nee, maar ik heb hem ook geen argumenten horen aanvoeren waarop mensen beslissen: ‘We gaan CDA stemmen voor deze meneer.’ Dertig jaar geleden had het CDA dezelfde argumenten.”

1-0 achter

Het CDA is kansloos, aldus Johan. “Ze hebben zichzelf in de voet geschoten door Omtzigt weg te pesten en anders waren ze de grootste partij geweest. Nu zijn ze een splinterpartij en daar kan hij niks aan veranderen!”

Özcan: “Wat ik wel een beetje moeilijk vind… Kijk, in deze tijd – en ook aan deze tafel – moet iemand een heel goede uitstraling hebben, getapt zijn en charismatisch en dan mag je meedoen. Als je dan niet goed eruitziet, zoals die Henri Bontenbal…”

Johan: “Ja, dan sta je met 1-0 achter, maar als je het boegbeeld bent, dan helpt een leuke media-uitstraling echt, want daar kiezen mensen voor.”

Inhoudelijk verhaal

Ténzij je net als Pieter Omtzigt een sterk inhoudelijk verhaal hebt, aldus Johan. “Hij heeft alles paraat, maar voor de rest is het geen jongen om in een programma met ons mee te doen en leuk te doen.”

Die Bontenbal heeft geen van beide, aldus Johan. “Als je een goed inhoudelijk verhaal hebt, win je het altijd, maar ze hebben geen goed verhaal. Die meneer van het CDA zit wat open deuren in te trappen en komt met niets nieuws. En hij heeft óók niet de overtuigingskracht om het leuk te brengen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Özcan Akyol verdedigt Henri Bontenbal, maar heeft zijn verhaal u al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen