Jack van Gelder boos op CDA’s Henri Bontenbal: ‘Dit is waanzin!’

Henri Bontenbal, de kersverse leider van het CDA, haalt zich de woede op de hals van Jack van Gelder. De tv-persoonlijkheid vindt het bespottelijk dat de politicus de PVV uitsluit.

Henri Bontenbal en Jack van Gelder © NOS, SBS

CDA-leider Henri Bontenbal sluit niet alleen een samenwerking met FvD, maar ook met de PVV uit. Dat de deur voor Geert Wilders wél weer open lijkt te staan bij VVD, is volgens Bontenbal ‘heel onverstandig’. “Ik heb in mijn partij gezien hoeveel verdeeldheid dat in de partij heeft gezaaid. Mijn partij staat voor waarden, normen en fatsoen.”

Waanzin

De woorden die Bontenbal hier uitspreekt in een interview met Nieuwsuur zijn ontzettend duidelijk. “Ik sluit ze uit en wij zullen niet in een coalitie met de PVV en Forum voor Democratie gaan en ook niet in een gedoogconstructie.”

Tv-persoonlijkheid Jack van Gelder maakt zich er ontzettend boos over. “Hoogmoedswaanzin van een splinterpartij”, briest hij op X. “Naar mijn idee hebben PVV en FvD grote verschillen in denkbeelden.”

Niet democratisch

Bontenbal vraagt zich af of FvD en PVV de democratie wel een warm hart toedragen, maar volgens Jack moet hij eerst in de spiegel kijken. “Allerlei partijen en politici die nu al anderen uitsluiten… Gewoon wachten op de verkiezingen en luisteren naar de kiezers. Dat lijkt mij het meest democratisch.”

Mediaondernemer Erik de Vlieger is het eens met Jack. “Tsja, een eendagsvlieg dus.”

Geert reageert

Geert Wilders zelf reageert ook op de uitspraken van Bontenbal in Nieuwsuur. “Lekker begin van die splinterpartij-leider Bontenbal. Hij is dus vóór het doorgaan van de dwangwet om Nederlandse gemeenten vol te proppen met gelukzoekers en tégen samenwerking met de PVV die dat juist wil voorkomen. Briljante strategie kuch kuch.”

Het is overigens best opvallend dat Jack zich zo uitspreekt over dit onderwerp, omdat hij twee maanden geleden nog aankondigde dat hij nooit meer een mening gaat geven over de politiek: “Dat maakt mij alleen maar kwaad en opstandig. Ze zoeken het maar uit met zijn allen in ‘Den Haag’.”

Fragment

Het fragment met Henri:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen