Maxime Meiland walgt van haar critici: ‘Die hebben een uitkering!’

Maxime Meiland kijkt neer op mensen die kritiek op haar hebben. Ze stelt dat dat allemaal mensen zijn met een uitkering. “En dan tegen mij zeggen dat ik verwend ben! Gerda, no no no!”

Maxime Meiland © YouTube

Ze is ontegenzeggelijk het minst populaire lid van de tv-familie Meiland: de ietwat verwende dochter Maxime Meiland. De realityster lift mee op het succes van haar ouders en weet daar goed mee te boeren. En wat ze van al die mensen vindt die kritiek op haar uiten? Uitkeringstrekkers, roept ze in de talkshow van Robbert Rodenburg.

‘Ligt niet aan mij’

Het valt Maxime op dat zij van iedereen in haar familie de meest negatieve reacties krijgt. “Mensen blijven wel altijd negatief over mij. Als het over Chateau Meiland gaat, moeten ze altijd mij hebben. Ik ben altijd de pispaal.”

Robbert daarop: “Maar hoe komt dat? Ben je wel eens bij jezelf te rade gegaan?”

Maxime: “Ja, ik heb wel eens over nagedacht van: nou, zullen ze dan toch niet gelijk hebben? Maar nee.”

Uitkeringstrekkers

Het ligt niet aan haar, maar aan de anderen, aldus Maxime. “Ja, dat klopt! Dat zijn allemaal mensen die zelf op de bank zitten met hun uitkering en aan het bier zitten. En dan tegen mij zeggen dat ik verwend ben! Gerda, no no no. Nee, ik kan daar niet… Nee dat is gewoon niet zo… Ze zoeken het maar uit. Ze hoeven ook niet te kijken trouwens.”

Opvallend is dat Maxime samen met haar ouders een programma heeft gemaakt over mensen die in de bijstand zitten. Dat leverde veel kritiek op, aangezien het nogal evident is dat de Meilandjes daar niet zoveel compassie mee hebben. Bekend is een tv-fragment waarin de Meilandjes op hun plek werden gezet door iemand die écht in de bijstand leeft.

Kritiek op boek

Maxime heeft ook veel kritiek gekregen op haar boek, waarin ze haar dramatische levensgeschiedenis vertelt. “Normaal als er over mij wordt gezeken in Chateau Meiland, dan heb ik zoiets van: nou ja, ene oor in, andere oor uit. Maar met dat boek is het natuurlijk zo persoonlijk.”

Ze vervolgt: “En als iemand dan bijvoorbeeld zegt van: ‘Ja, ze liegt alles bij elkaar, alleen maar voor de centen’, weet je wel, dat soort dingen. Ja, dat is niet leuk, hoor…”

Verdrietig en boos

Wordt ze daar dan verdrietig of boos van? “Nou, beide eigenlijk. Ja, dus ik heb toen ook wel een sessie gedaan om me even met iemand te ontluchten. Want mijn ouders zeggen dan bijvoorbeeld van: ‘Ja, maar ja, dat waait wel weer over.’ Maar dat is niet wat je dan wil horen op zo’n moment, weet je wel.”

“Dus nou ja, toch even erover gepraat en dat helpt wel altijd. Therapie? Ja.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maxime Meiland stelt dat haar critici allemaal uitkeringstrekkers zijn. Bespottelijke reactie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen