Hélène Hendriks staat open voor 450.000 euro per jaar: ‘Lekker!’

Hélène Hendriks staat ervoor open om 450 duizend euro per jaar te gaan verdienen bij SBS 6, zoals Tina Nijkamp voorstelt. “Nou, wat lekker! Hahahaha. Ik heb nog niet getekend!”

Hélène Hendriks © SBS

Wie heeft nog contractonderhandelingen nodig als Mediapark-fluisteraar Tina Nijkamp ook gewoon een bedrag op tafel kan gooien? Na de 2,5 miljoen euro per jaar voor Wilfred Genee en de 250 duizend euro per jaar voor Raymond Mens, krijgt nu de volgende VI-ster hoeveel die zou moeten verdienen: Hélène Hendriks.

450 duizend euro

Hélène is volgens Tina inmiddels 450 duizend euro per jaar waard, vanwege haar ontplofte sterrenstatus. “Als ze de vaste vervanger wordt van de mannen van Vandaag Inside, in de zomer en in de winter, en ze gaat daarnaast nog wat andere programma’s doen, dan kan ze wel 4 tot 4,5 ton per jaar verdienen”, zegt ze in De Telegraaf.

Ze vervolgt in de krant dat het nu wel zaak is voor Hélène om haar sterrenstatus te bewaken. “Kies een richting. Maak geen uitstapjes meer zoals het presenteren van The Big Balance, een BN’er-show die een gigantische flop werd. Focus op een talkshow en sport.”

Hélène enthousiast

Hélène is enthousiast over het salarisvoorstel van Tina, die vroeger de baas was van SBS 6 maar tegenwoordig niet meer aan de touwtjes trekt. “Nou, wat lekker! Hahahaha. Ik vind het wel leuk dat iedereen bedragen noemt”, giert ze voor de camera van de krant.

De presentatrice is naar eigen zeggen mondeling al rond, wat betekent dat de salarisonderhandelingen er al op zitten. “Ik heb nog niet getekend omdat ik nog even de kleine lettertjes wil laten controleren maar ik heb de mondelinge afspraak dat ik sowieso nog een jaar doorga.”

Genoeg geld?

Heeft ze er wel genoeg geld uit weten te slepen? “Ik vind het vooral belangrijk – geloof het of niet – dat ik iets doe wat ik heel leuk vind en waar je je een beetje in kunt ontwikkelen. Dan is geld in dat opzicht echt bijzaak. Ik hoef niet per se het onderste uit de kan. Ik wil gewoon heel graag doen wat ik leuk vind. Dit is een heel slechte onderhandelingstactiek!”

Gaat ze verder met De Oranjezomer? “Het gaat sowieso wel terugkomen, want je moet niet vergeten: die mannen van VI moeten af en toe een beetje rust hebben. Het is dus niet ondenkbaar dat ik het een keer overneem met de Oranjezomer, -winter of -herfst. Wat maakt het uit!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tina Nijkamp waardeert Hélène Hendriks op 450.000 euro, maar Wilfred Genee op 2,5 miljoen. Krom?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen