Dochter Linda de Mol dol op Talpa-bobo Frans Klein: ‘Zó aardig!’

Frans Klein, de omstreden oud-NPO-bobo die op non-actief stond vanwege het DWDD-schandaal, is bij zijn nieuwe werkgever Talpa in een warm bad beland. “Hij is zó aardig!!”

Noa Vahle en Frans Klein © SBS 6, NPO

De toxische werksfeer bij De Wereld Draait Door die vele slachtoffers heeft gemaakt, had tot een einde gebracht kunnen worden door Frans Klein. Hij kende de verhalen, maar besloot om weg te kijken: eerst toen hij in de top zat bij BNNVARA, later toen hij NPO-bobo was. En dat moest hij vorig jaar bekopen met een non-actiefstelling.

Hele aardige man

Gelukkig is daar Talpa, het opvanghuis voor ondeugende egeltjes. John de Mol heeft hem de baan van televisiedirecteur gegeven en toen dat bekend werd, zweeg zijn nieuwsrubriek Hart van Nederland in alle toonaarden over Frans’ betrokkenheid bij het DWDD-schandaal. Critici noemen het propaganda.

Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol die dankzij haar familiebanden razendsnel carrière maakt, is ook lyrisch over Frans. “Die heb ik gisteren ontmoet: héle aardige man”, zegt ze in een online interview met Johan Derksen.

‘Kijk ernaar uit’

Johan heeft Frans nog niet ontmoet. “Nou, ik kijk ernaar uit naar de ontmoeting.”

Noa: “Ja, volgende week, denk ik.”

Johan: “Weet hij al dat hij zich niet met het programma mag bemoeien? Met de inhoud?”

Noa: “Ik denk dat dat inmiddels wel duidelijk is, ja.”

Vrouwen op leeftijd

Het gesprek komt op Frans als Noa zich beklaagt over het gebrek aan oudere vrouwen op televisie. “Het ging natuurlijk over Maarten van Rossem en Philip Freriks, van: ‘Zijn zij niet een keer toe aan vervanging?’ Nou, nee, ze scoren goed. En toen dacht ik: er zijn in de televisiewereld relatief weinig vrouwen op leeftijd, maar best veel mannen op leeftijd.”

Johan: “Die vrouwen op leeftijd zien er niet uit, hè? Nee, onzin natuurlijk! Kijk, in Amerika hebben ze dat niet. Daar hebben ze geen leeftijdsgrenzen. Dan zit er zo’n oude taart van 76 nog een nieuwsprogramma te presenteren, helemaal onder de schminck en strak. Als ze goed zijn blijven ze daar gewoon zitten.”

Andere norm

Noa: “Is de norm voor vrouwen dan anders dan voor mannen in Nederland?”

Johan wijst haar erop dat ze die vraag maar beter aan haar oom John de Mol kan stellen. “Ja, maar dat moet je toch aan de beleidsbepalers in de tv-wereld vragen. Als ik jou was, zou ik dat eens aan Frans Klein vragen. Die weet dat wel.”

Overigens kan Noa geen vrouwen op leeftijd noemen die ze dan op televisie wil zien. Wouke van Scherrenburg blijkt ze in elk geval niet te kennen. “Voor mijn tijd, denk ik.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De dochter van Linda de Mol is gek op de nieuwe Talpa-bobo Frans Klein. Verrassend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen