Hélène Hendriks pakt mégacijfers: ‘Haar salaris gaat fors omhoog’

Het gaat plotseling echt als een speer met Hélène Hendriks: ze scoort met haar talkshow De Oranjezomer even goed als Vandaag Inside. “Eén ding is zeker, haar salaris gaat fors omhoog.”

Hélène Hendriks © SBS 6

Het leven zal voor Hélène Hendriks nooit meer hetzelfde zijn. De presentatrice kreeg deze zomer de kans om zes weken lang haar eigen talkshow te presenteren en met succes: vanavond is de seizoensfinale en ze kan terugkijken op een uiterst succesvolle serie. Gisteren zette ze met 904 duizend kijkers (23 procent marktaandeel) zelfs een record neer.

Hélène explodeert

Tina Nijkamp, de kijkcijferfluisteraar die over twee weken keihard getroffen wordt door het geheimhouden van de kijkcijfers, vindt dit echt heel erg knap van Hélène. “Met de een na laatste aflevering scoorde ze gewoon écht VI-cijfers. Wat een knallend succes is dit programma geworden”, schrijft ze op haar analysekanaal.

De sterrenstatus van Hélène explodeert en dit gaat geheid leiden tot een veel hoger salaris, verwacht Tina. “Dit maakt de contractonderhandelingen voor Hélène straks ook interessant. Wordt het Ziggo of blijft het Talpa? Of gaat RTL bellen? Hoe dan ook, haar salaris zal behoorlijk omhoog gaan, want ze scoort zelfs flink hoger dan wat Jinek scoorde op RTL 4.”

Talkshowkoningin

Wow, zegt Tina hier nou dat Eva keihard van haar troon getrokken is door Hélène? Ja. “Hélène is nu de enige vrouw op de Nederlandse tv die zo hoog scoort met een eigen niet-sport-talkshow. Nederland heeft dus een nieuwe talkshowkoningin en dat binnen zes weken.”

Zo, dat is niet misselijk. Tina geeft nog niet aan wat Hélène waard is en dat is wel een trendbreuk. De laatste tijd loopt ze namelijk met fictieve salarissen te strooien: 2,5 miljoen voor de mannen van Vandaag Inside, 2,5 ton voor Raymond Mens. Wat zal Hélène waard zijn? Iets daartussenin? Eén miljoen? Het wachten is op het verlossende antwoord van Tina.

Veel groter succes

Joost Maiburg, de kijkcijferkenner van RTL Boulevard, denkt ook dat SBS 6 met Hélène goud in handen heeft. Vandaag Inside blijkt opeens geen onmisbare schakel meer. “Van gemiddeld 635 duizend kijkers in de eerste week is de talkshow van Hélène Hendriks uitgegroeid naar ruim 800 duizend kijkers deze week.”

Een topscore, aldus Joost. “Daarmee is De Oranjezomer een vele malen groter succes dan Vandaag Inside-vervanger Marcel & Gijs dat gemiddeld nog geen 450 duizend kijkers trok. Bijna de helft dus.”

Ook Johan lyrisch

Ook Johan Derksen is enthousiast. Hij zegt in een filmpje op de VI-site: “Ik heb elke avond gekeken. Ik vind het echt een ontzettend leuk programma. Hélène doet het goed en ik vind Fidan en Pauw natuurlijk absolute topgasten. Die geven zo’n programma een upgrade, hè? Het is heel erg leuk om naar te kijken.”

Hij besluit: “Hélène heeft zich nu neergezet als een volwassen host voor een talkshow. Die heeft het echt fantastisch gedaan en ik ben blij dat Talpa haar contract verlengd heeft, want ze hebben goud in handen met die meid.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen