‘Raymond Mens twee ton waard? Misschien wel 50.000 euro meer!’

Het gaat er plotseling overal over dat Raymond Mens 200 duizend euro waard zou zijn en een contract moet krijgen van Talpa. Maar is dat wel genoeg? “Er moet nog 50 duizend euro bij.”

Raymond Mens en Tina Nijkamp © SBS 6

Het is niet meer te ontkennen: de mannelijke Angela de Jong is definitief opgestaan. De macht van mediacriticus Victor Vlam reikt ver, tot in de directiekamers van Talpa. Het is Victor die onlangs als eerst riep dat John de Mol er verstandig aan zou doen om Amerikakenner Raymond Mens vast te leggen in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

In gesprek met Talpa

Hoeveel Raymond waard is? Twee ton, zegt Victor. Of hij dat krijgt is onduidelijk, maar de gesprekken lopen in elk geval, aldus de Amerikakenner in zijn podcast. “Ik kan jullie melden dat ik inmiddels in gesprek ben met Talpa. Dat was ik natuurlijk al over een mogelijke reisserie met Johan Derksen in Amerika, maar inmiddels is dat een breder gesprek geworden.”

Hij vervolgt: “Denk bijvoorbeeld aan een vorm van exclusiviteit voor Vandaag Inside richting de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024, maar ook een aantal andere projecten bij Talpa. Ik moet erbij zeggen: John de Mol heeft niet zélf gebeld, maar wel iemand anders laten bellen.”

50 duizend extra

Hélène Hendriks begon er gisterenavond ook al over in De Oranjezomer. “Raymond verkoopt zich trouwens goed, hè, Tina, de laatste tijd?”

Tina Nijkamp, de voormalig zenderbaas van SBS 6, daarop: “Ja, met Raymond gaat het heel goed, maar hij is ook wel een kijkcijferkanon, hè?”

Hélène: “Hoeveel is hij waard? We hebben vorige week twee ton gezegd, maar dat is inmiddels opgeschoven, denk ik.”

Tina denkt dat er nog 50 duizend euro bij moet. “Ik zeg twee, tweeënhalve ton.”

Manager van Mens

Raymond: “Zijn dit nu de eerste contractonderhandelingen die via televisie verlopen? Dat idee heb ik een beetje. Jullie zijn allemaal mijn adviseur.”

Tina: “Ik wil jouw manager wel worden!”

Hélène: “Kortom: het komt rond?”

Raymond: “Dat zou zomaar kunnen, ja. (…) Ik heb overigens tegen John de Mol gezegd: ‘Ik wil per woord betaald worden.’ Dan kan ik gewoon lekker doorpraten.”

Tweeënhalve ton voor af en toe een praatje over Amerika. Zal Eva Jinek al spijt hebben van haar terugkeer naar de NPO?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Tina Nijkamp ook 200.000 euro krijgen van Talpa?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen