‘Andre Hazes jr. brak burn-out vroegtijdig af door Mart Hoogkamer’

André Hazes jr. heeft zijn langdurige burn-out volgens Evert Santegoeds vroegtijdig afgebroken vanwege de snelle opkomst van concurrent Mart Hoogkamer. “Ik denk dat dat de reden is.”

André Hazes jr. en Mart Hoogkamer © RTL

Tijdens de zeer lange rustpauze van André Hazes jr. is volkszanger Mart Hoogkamer een beetje in zijn gat gesprongen. Op een gegeven moment begon Mart zelfs met André’s werkloze band te zingen. Veel mensen vonden die Mart bovendien wel wat sympathieker, al speelt ook hij nu met vuur door dat gepoch en geposeer met peperdure auto’s.

André vs Mart

Privé-baas Evert Santegoeds denkt dat André’s terugkeer in het publieke domein te maken had met Marts opkomst. “Ik denk toch dat de reden dat André weer eerder is gaan optreden dan hij eigenlijk van plan was, toch ook wel te maken heeft met die enorme opkomst van van Mart”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Mart is vorige week óók teruggekeerd van een burn-out-vakantie. Zijn comeback is in tegenstelling tot die van André wél een succes, aldus Evert. “Zeker, Mart Hoogkamer heeft in Woerden de hele stad op zijn kop gezet tot laat. En dat was een enorm succes zijn comeback, waar hij een beetje tegenop gezien had.”

Bacardi Lemon

Evert begrijpt die spanning best wel. “Want ja, als je zo lang van het podium geweest bent, dan denk je van: vinden ze me nog wel leuk? Maar daar was geen twijfel over mogelijk. Hij begon met Zwemmen in Bacardi Lemon en dan heb je natuurlijk zo’n heel plein meteen voor je gewonnen.”

André is vanwege zijn flopcomeback toch maar weer de liedjes van zijn vader gaan zingen, wat hij eigenlijk niet meer wil. “Ja, dat is zijn unique selling point natuurlijk. Hij is de enige echte Hazes en iedereen gaat er met het Hazes-repertoire vandoor. Het zou dan toch zonde zijn als de zoon van dat dan links zou laten liggen.”

Vaarwater

Collega Jordi Versteegden: “Nog even over die twee, over Mart en André. Als je ze naast elkaar zet: ze hebben nu dezelfde band, ze hebben dezelfde tekstschrijvers, ze zingen over hun gevoel. Gaan die twee niet een beetje te veel in elkaars vaarwater zitten?”

Evert: “Dat weet ik niet. Dat stimuleert elkaar ook, hè. Wat je natuurlijk altijd met Geer en Goor gehad hebt: op een gegeven moment kwam dat bij elkaar en dat zou hier ook nog wel eens bij kunnen. Maar het is wel altijd goed als concurrentie je scherp houdt. Ik vind: stimuleren dat houdt je scherp. En dat is mooi.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het imago van Mart Hoogkamer ook gaat afglijden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen