Matthijs van Nieuwkerk naar Talpa? Youp keurt het bij voorbaat af

Matthijs van Nieuwkerk speelt met vuur als hij daadwerkelijk een overstap naar Talpa overweegt. Youp van ’t Hek keurt het in elk geval bij voorbaat af: “Ken je Jack Spijkerman nog?”

Matthijs van Nieuwkerk en Youp van 't Hek © BNNVARA

Er wordt volop gespeculeerd over een eventuele overstap van Matthijs van Nieuwkerk naar Talpa, omdat zijn goede vriend én medeverdachte in het DWDD-schandaal, Frans Klein, daar recentelijk aan de slag is gegaan. Angela de Jong adviseert de televisiester ten zeerste om níet mee te gaan, maar de miljoenen van John de Mol maken blind.

Heel veel nullen

Youp van ’t Hek kent Matthijs nog uit de grachtengordel en drukt hem in zijn VARAgids-column op het hart om vooral níet over te stappen naar de ‘zwalkende campingzender van John de Mol’, al noemt hij daarbij niet zijn naam. “Wie heeft er inmiddels een bedrag met heel veel nullen aangeboden gekregen? Het zogenaamde offer you cannot refuse!”

De cabaretier wijst er fijntjes op wat er met Jack Spijkerman is gebeurd. Hij was de grootste tv-ster van Nederland, totdat hij zijn BNNVARA-idealen inruilde voor de portemonnee van John.

Commerciële drek

Elke NPO-ster die Frans Klein achterna wil, moet maar even aan Jack denken, aldus Youp. “Wie van deze gelukzoekers herinnert zich nog de doodklap die Jack Spijkerman gemaakt heeft toen hij de financiële verleiding niet kon weerstaan? Verdwenen in de commerciële drek, waarna hij nog een tijdje in een schimmig quizje naar lucht heeft staan happen.”

Youp lijkt de naam van Matthijs expres te vermijden. “Nee, ik noem geen namen, maar ik heb er inmiddels wel een paar verzonnen. Namen van mensen die ooit een meedogenloze mening hadden over John en zijn grenzeloze wansmaak. Wat gaan ze over hun overstap zeggen in interviews? Dat ze SBS altijd al een uitdaging hebben gevonden?”

Matthijs en Gillis

Dat wordt nog wat op de kerstborrel, aldus Youp. Het is toch wat om straks ‘in dezelfde stal te zitten als de Meilandjes en Peter Gillis’, sneert hij.

Tot slot grapt Youp dat hij zelf ook al is gebeld door Frans Klein, maar dat hij nee heeft gezegd tegen het aanbod om in 2024 toch nog een keer de oudejaarsconference te doen. “Dan noemt hij het bedrag. Ik eh… ik eh… praten kan altijd!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Matthijs van Nieuwkerk naar Talpa gaat, wordt hij dan getroffen door het Jack Spijkerman-syndroom?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen