‘Mislukte’ André Hazes jr. plotseling heel hard getackeld door BLVD

André Hazes jr. heeft gisterenavond plotseling een hoop drek over zich heen gekregen van RTL Boulevard. Hij was het openingsonderwerp en werd flink aangepakt: “Het gaat belabberd!”

André Hazes jr. en Vivienne van den Assem © RTL

Dat de comeback van André Hazes jr. zó slecht zou aanslaan hadden niet veel mensen verwacht. Hij heeft tot nu toe twee nieuwe liedjes uitgebracht en die hebben niet eens de staartjes van de hitlijsten behaald. Volgens het juicekanaal Reality FBI is er afgelopen vrijdag een ‘spoedberaad’ geweest bij de platenmaatschappij van André.

Felle teksten

Team-André zit volgens het kanaal ‘met de handen in het haar’ over het floppen van de singles én de slechte kaartverkoop van het Ahoy-concert. Er zou zelfs weer gedacht worden aan het inschakelen van zijn oude team, dat hij op een schofterige wijze aan de kant heeft gezet. Het gaat dan onder anderen om Bram Koning en Edwin van Hoevelaak.

Edwin kreeg gisterenavond uitgebreid de ruimte van RTL Boulevard om te vertellen wat hij er allemaal van vindt en dat is door de showrubriek in een bijzonder fel jasje gestoken. Het programma opende met André en de teksten van presentatrice Vivienne van den Assem logen er niet om.

Belabberd

Het gaat sléééécht met André, is de centrale boodschap van Vivienne. “Zijn carrière staat er momenteel belabberd voor. De muziek van André Hazes scoort eigenlijk voor geen meter en ook zijn concerten zijn niet uitverkocht. Zijn oude muziekproducent, Edwin van Hoevelaak, vertelt ons dat er grote paniek moet zijn uitgebroken in het Hazes-team.”

Ze vervolgt: “Het kan bijna niet anders dan dat André Hazes zich de afgelopen tijd flink achter de oren heeft gekrabd. Ruim twee maanden na het uitkomen van zijn nieuwe muziek kunnen we maar één conclusie trekken: het is geen succes. Hits blijven uit en de kaartverkoop van zijn Ahoy-concert in november komt niet op gang.”

Te drastisch

André heeft zijn oude volksmuziek ineens als ‘oudelullenmuziek’ weggezet en maakt nu nieuwe popliedjes die niet aanslaan. Edwin in een item: “Ik denk dat de stap naar dit repertoire te drastisch en te groot is geweest. Ik denk dat het Nederlands publiek daar even aan moet wennen. Nee, ik gniffel niet. Hahahaha.”

Gelooft hij de berichtgeving van het juicekanaal over een spoedoverleg? “Ik las dat ook inderdaad, dat er een soort van paniek is. Er zal zeker intern over gesproken worden, want de kaartverkoop blijft ook een beetje achter en dat is natuurlijk spijtig. De weg die ze zijn ingeslagen is niet echt aan het lukken.”

‘Fans willen niet meer’

Luuk Ikink heeft na het item ook nog een gepeperde mening. “Er zit misschien wel meer in deze jongen, alleen zijn fans willen misschien wel gewoon helemaal niet meer van deze jongen.”

Collega Rob Goossens: “Daar lijkt het wel een beetje op inderdaad. Hij heeft eerder in Ahoy gestaan. Drie keer was het in 2018. Toen was het eigenlijk meteen uitverkocht en nu komen ze met grote moeite aan de eerste ring. (…) Het lijkt me een heel duidelijk teken dat zijn fans niet echt weten wat ze kunnen verwachten.”

Miljuschka gaat los

Dan begint smikkeldeskundige Miljuschka Witzenhausen ook iets te roepen. “Het is toch ook moeilijk om te weten wat je krijgt? Al gaat het over zijn relatie met Monique. De ene keer is hij wel samen, niet samen, aan, uit, erop, eraf. Ik snap er helemaal niks meer van. En dan gaan we opeens heel andere muziek doen en dat vinden anderen helemaal niets.”

Even later gaat het er in Shownieuws óók over; daar wordt het juicekanaal Reality FBI wél bij naam genoemd. Bart Ettekoven: “Ik heb even met André’s muziekproducer gebeld en die zegt: ‘Er is helemaal geen sprake van een spoedoverleg. Het gaat gewoon zoals voorspeld. Het publiek moet wennen en dat hebben we ingecalculeerd.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u André Hazes jr. op dit moment een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen