Albert Verlinde krijgt stokslagen van Marc-Marie: ’Hij is echt gek!’

Albert Verlinde krijgt een hele serie verbale stokslagen van Marc-Marie Huijbregts. De komediant is woest over een aantal dingen die de musicalbobo heeft geroepen in Op1. “Hij is gek!”

Albert Verlinde en Marc-Marie Huijbregts © NPO, RTL

Nederland is fors gedaald op de internationale ranglijst voor de naleving van kinderrechten, namelijk van plek vier naar plek twintig. Het werd vorige week maandag kort aangestipt in Op1, waar D66-Kamerlid Romke de Jong sceptisch was: “Ik kan het me bijna niet voorstellen in een van de rijkste landen ter wereld.”

Albert sceptisch

Gastheer Jort Kelder reageerde ook een beetje sceptisch. “Het merkwaardige is dat Unicef een paar jaar geleden nog met een rapport kwam dat Nederlandse kinderen het hoogste welzijn hebben van de hele wereld. Ik kan dat niet met elkaar rijmen.”

En tafelgast Albert Verlinde deelde het wantrouwen. Hij zei: “Ik weet het ook niet met zo’n onderzoek… Ik ben misschien achterdochtig geworden in het leven, maar soms denk ik: hebben die onderzoeken soms ook niet een politieke agenda, snap je? Dat ik denk: het wil misschien soms ook voor belangenorganisaties het gesprek een bepaalde kant op sturen.”

‘Haal op dan!’

Albert merkt als raadslid van de gemeente Vught ook dat het in ons land eigenlijk beter gaat dan we denken. “Je ziet ook dat als je als gemeente dingen initieert om mensen te ondersteunen, dat vaak het geld niet opgehaald wordt. Dat is heel merkwaardig, dus je stelt geld beschikbaar en…”

Hij vervolgt: “We hadden een noodfonds van één miljoen voor mensen die niet met hun energie rondkwamen en geen beroep opgedaan! Dat is heel merkwaardig, dus het is óf schaamte óf het verhaal is kleiner dan we denken.”

Jort: “Dat zou zomaar kunnen.”

‘Je bent GEK, Albert!’

Nu blijkt dat Marc-Marie Huijbregts flink pissig is over deze uitspraken. Hij zegt in de nieuwste aflevering van zijn Podimo-podcast: “Dat vindt Romke de Jong dan allemaal heel erg, maar dan denk ik: ja, jij bent van D66. Júllie hebben bijvoorbeeld de jeugdzorg naar de gemeentes gebracht, wat helemaal geen goed idee was.”

Hij vervolgt: “Dan komt Albert Verlinde en die gaat dan ook nog zeggen (zet nóg hoger piepstemmetje op, red.): ‘Ja, ik denk toch dat het onderzoek misschien politiek gestuurd is.’ Alsof het helemaal niet zo erg is of niet zo’n groot probleem is. Dan denk ik: dan ben je gek.”

Kinderachtig en slecht

Marc-Marie wordt doodmoe van Albert. “Hij zegt: ‘Er is bijvoorbeeld een miljoen vrij gemaakt in Vught, maar niemand komt dat geld ophalen.’ Ja, dat komt waarschijnlijk omdat jullie geen goede communicatie met jullie burgers hebben, want anders zouden ze heus wel komen. Of dat mensen het opgeven.”

Hij vervolgt: “Als je honderdduizenden formulieren moet invullen omdat je Pampers nodig hebt voor je kind, dan geef je het op. Ik vind het zo kinderachtig en zo slecht. Dat níemand aan tafel dat dan zegt. Allemaal weer mannen ook.”

Heel irritant

Het hele optreden van Albert was irritant, vindt Marc-Marie. Hij zat er om een of andere Sisi-musical te promoten. “Albert komt daar omdat hij dan weer die musical terug gaat brengen. Dan denk ik: kan iemand eventjes gewoon geen reclame maken en gewoon ergens komen voor iets? Maar schijnbaar is dat heel moeilijk voor hem en andere mensen.”

Zelf weigert Marc-Marie om naar Op1 te gaan. “Ik ben nog nooit bij Op1 geweest. Ik ga niet naar Op1. Ik ga eigenlijk alleen maar naar Jinek en Beau, omdat ik die alle twee heel leuk vind. Voor de rest zit ik nergens. Iedereen zegt altijd: ‘Marc-Marie zit overal’, maar ik zit nergens. Alleen daar.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen