Massa-ontslag dreigt voor Op1-sterren: ‘Tijs en Sven alléén verder!’

De sterrenstal van Op1 siddert na de ingelaste uitzending over de kabinetsval. Critici en prominenten pleiten ervoor dat er nog maar één duo overblijft: Tijs van den Brink en Sven Kockelmann.

Tijs van den Brink en Sven Kockelmann © Op1

De talkshow Op1 had gisterenavond een ingelaste uitzending over de val van het kabinet-Rutte IV. Die werd gepresenteerd door het gelegenheidsduo Tijs van den Brink (EO) en Sven Kockelmann (WNL), dat vorige maand samen ook al een ingelaste uitzending maakte over de Wagner-opstand in Rusland.

Alleen Tijs en Sven

Critici en prominenten zijn het erover eens: gooi de hele presentatorenstal van Op1 op straat en hou alleen Tijs en Sven in huis. Zit er een massa-ontslag aan te komen bij de talkshow?

Ron Fresen, die jarenlang de politiek anchor van het NOS Journaal was, twittert: “Ik was wel eens kritisch over Op1, maar deze was ijzersterk. Wat een geweldige inzicht gevende reconstructie met enkele hoofdrolspelers van de kabinetsonderhandelingen over migratie. 👏🏻👏🏻””

Oud-NOS-baas Hans Laroes: “Tegelijkertijd: als slechts 2 of 3 van de uitzendingen goed zijn, dan moet je even kijken naar die andere 97, 98.”

Op1 2.0

Sjuul Paradijs, voormalig baas van De Telegraaf, is ook enthousiast. “Op1 bewees zaterdagavond (opnieuw) met het driegesprek over de crisis dat er ruimte is voor een Op1 2.0. Op vrijdagavond zou ik dan een luchtige DWDD programmeren als ‘masterclass’ met inderdaad Matthijs van Nieuwkerk.”

Ton F. van Dijk, die jarenlang aan het roer heeft gestaan van NPO 1, zegt: “Iedereen die Op1 heeft gezien weet nu dat het met Tijs en Sven mogelijk is om een hoogwaardig journalistieke talkshow te maken bij de publieke omroep die een echt alternatief is voor het entertainment bij RTL en SBS. Hopelijk kiest men hier nu voor. Ik zeg: Van den Brink & Kockelmann iedere avond.”

Puur politiek

Tv-producent Marc Dik ziet dat ook wel zitten, máár: “Dan moet het een talkshow worden die puur over politiek en maatschappelijke issues gaat. Niet over muziek, sport, showbizz etc want dan gaat ‘t niet werken.”

Rob Goossens, deskundige van RTL Boulevard, ziet daar geen probleem in. “Dat zou toch alleen maar goed zijn? Nu is het qua entertainment vaak te saai en voorspelbaar en qua politiek vaak te licht en voorspelbaar. Gisteren was spannend en informatief. Zolang Op1 alles probeert te zijn, is het niks. Gisteravond was een hoopvol idee van wat het wél zou kunnen zijn.”

Moeilijke fase

Hoe kijkt Tijs er zelf tegenaan? Hij zegt in De Telegraaf: “We zitten in een moeilijke fase. Het was echt even spannend toen Bnn-Vara eruit stapte. Maar zowel bij de drie omroepen als bij de NPO is er de behoefte om wel door te gaan.”

“Als ze van ons af hadden gewild, had dat wel gekund in de afgelopen weken. Daar heeft de NPO duidelijk niet voor gekozen. Daar ben ik echt blij mee en dat geeft hoop op een goede doorstart.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen