Caroline Tensen: ‘RTL 4 wil niet praten, vroeger zou ik dan instorten’

RTL 4 wil momenteel niet met Caroline Tensen (59) praten over een nieuw tv-contract. “Twee jaar geleden was ik ingestort van zo’n mededeling, nu kan ik er beter mee omgaan.”

Caroline Tensen © RTL

Het is in Hilversum een publiek geheim dat Caroline Tensen van alle tv-sterren op leeftijd misschien wel het bangst is om vervangen te worden door de jonge garde. Zo heeft ze er altijd voor gewaakt dat ze nooit, maar dan ook nóóit vervangen hoefde te worden in haar belangrijkste programma: de spelshow Eén tegen 100.

Pensioen nadert

Zélfs toen Caroline van haar e-bike was gevallen en haar gezicht echt helemaal bont en blauw was, weigerde ze om de presentatie door iemand anders te laten overnemen. Ze presenteerde het programma toen met twaalf lagen make-up en een dikke lip. “In al die jaren ben ik nooit vervangen. Hopelijk gaat dat überhaupt nooit gebeuren“, zei ze toen.

Toch gaan de jaren nu wel tellen en ziet Caroline haar pensioengerechtigde leeftijd steeds dichterbij komen. Gelukkig is de presentatrice de afgelopen jaren wat meer gaan relativeren en ze heeft er bovendien een tweede baan bij gekregen, namelijk die van overgangsdeskundige.

RTL 4 wil niet praten

Op de vraag of ze nog een contract heeft bij RTL 4, antwoordt Caroline in de Nouveau: “Nee, alleen met de Postcode Loterij. RTL wil na de reeks die nu wordt uitgezonden pas praten over de toekomst. Twee jaar geleden was ik ingestort van zo’n mededeling, nu kan ik er beter mee omgaan.”

Het betekent natuurlijk dat Caroline steeds minder relevant wordt, want anders zit RTL er wel wat meer bovenop. Ze houdt vertrouwen: “Eén tegen 100 scoort gelukkig heel goed en ook veel collega’s krijgen nu alleen nog en programmacontract. Bovendien kan ik door mijn ervaring meer dan iemand die net komt kijken.”

Jongere concurrentie

Caroline hoopt dat RTL 4 om die reden gewoon voor haar zal blijven kiezen en haar niet inruilt voor een jonger type als Leonie ter Braak. “Daar houd ik me dan maar aan vast.”

Het blijft voor haar een gevoelig punt. “Twintig jaar geleden werd mij in interviews al gevraagd hoe ik het zou vinden als de nieuwe generatie presentatrices het gaat overnemen. Ik denk dat ik dat heel lastig vind,’ antwoordde ik dan eerlijk. Inmiddels is het zover en is het niet meer vanzelfsprekend dat je weer een seizoen door kan.”

‘Niet meer voor oprapen’

Op een gegeven moment zal Caroline toch plaats moeten maken, beseft ze. Als je jong bent, krijg je een contract voor vijf jaar en worden er allerlei programma’s rondom jou bedacht. Ik maak in augustus nog een leuk nieuw programma naast Eén tegen 100, maar het ligt niet meer voor het oprapen.”

Moet ze nog werken voor haar geld? “Dat vind ik eigenlijk een vervelende vraag. Nee, natuurlijk hoéft het niet. Maar ik ben ook gewend aan een bepaalde levensstijl. Dus als ik die wil voortzetten, moet ik nog wel even door.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Caroline Tensen behouden voor Eén tegen 100?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen