Bas Smit hekelt ‘zure’ pers na Hazes-blunder: ‘Alsof alles K*T is!’

Bas Smit is flink over de zeik omdat de media hebben bericht over zijn enorme Hazes-blunder. Hij vindt dat hij een onophoudelijk applaus verdient, maar dat blijft helaas uit. “Alsof alles K*T is!”

Bas Smit en Nicolette van Dam © RTL

De 42-jarige Bas Smit speelt in zijn filmpjes altijd de vrolijke flierefluiter, maar de mensen van de showpers weten wel beter: deze man wordt píslink als er ergens kritiek op hem wordt geuit. Hij verandert dan in een soort Hulk, maar dan wel – pr-technisch iets handiger – áchter de schermen. Nu spreekt hij zijn ongenoegen ook eens een keer uit in het openbaar…

Amateuristische fout

Ze roepen wel eens dat Gordon een narcist is, maar Bas en zijn geliefde Nicolette van Dam paraderen al helemáál de hele dag door je Insta-stories heen. Het afgelopen weekend hebben ze hun feed compleet gevuld met het herplaatsen van complimentjes aan het adres van… Zichzelf. Want wat wáren die Amsterdamse Zomer-concerten gewéééldig!

Na het enorme debacle van vorig jaar – niemand kon toen wat te drinken krijgen en volgens de lokale politiek was het levensgevaarlijk om de concertlocatie te verlaten – zou je verwachten dat de organisatie álles op álles zet om een nieuw pr-drama te voorkomen. Maar al op de eerste avond werd er zaterdag een gigantisch amateuristische fout gemaakt.

Houtje-touwtje

De planner van Bas en Nicolette lag kennelijk ergens te knorren achter het podium, want alle artiesten liepen zó enorm uit dat André Hazes jr., één van dé headliners van het evenement, na tweeënhalf liedje gewoon werd afgekapt. Middenin ‘Leef’ werd zijn geluid weggedraaid, omdat het publiek halsoverkop weg moest uit het stadion. Het was namelijk al na elven.

Het is allemaal zó houtje-touwtje dat zelfs André er geen begrip voor kon opbrengen; hij liep volgens RTL Boulevard ‘boos’ van het podium af en Patty Brard, die aanwezig was bij het concert, stelt dat André niet wist wat hem overkwam. Volgens haar klopt er ook helemaal niets van dat Bas de schuld geeft aan de handhaving.

‘Weergaloos!’

Links en rechts wordt alweer geroepen dat Bas en Nicolette zulke slechte organisatoren zijn, maar op Insta merkt hij fijntjes op dat ze de organisatie helemaal niet zelf doen. “Het was tot in de púntjes perfect verzorgd, superbedankt allemaal en dat allemaal onder leiding natuurlijk van de toppers van 4PM Entertainment. Superervaren boys.”

Ontzettend ervaren. Maar kennelijk niet in klokkijken. Bas: “Ze hebben toch weer het lef om na vorig jaar, zo’n gek jaar, hun nek uit te steken. Ik vind dat nou echt ondernemerschap dat we veel meer moeten prijzen in Nederland, want hoeveel mensen ze aan het werk hebben gezet weer…”

Ja, heel goed. Dat mag ook wel na die epische onderbezetting van vorig jaar.

Goednieuwsshow

Hoe dan ook: even door naar de lange tenen. Want die kritische berichtgeving, daar wordt Bas dus kótsmisselijk van. “Jongens, ik heb een topidee, echt een gat in de markt en daar kan ik jullie goed bij gebruiken. Ik zit te denken om een goednieuwskanaal te beginnen, dus een plek waar alléén maar goed nieuws en leuke, positieve dingen worden gedeeld.”

Hij vervolgt: “Gisteren rond deze tijd stond mijn telefoon roodgloeiend, állemaal artikeltjes al geschreven over een futiliteitje aan het einde van de show van de eerste dag, terwijl alles perféct was. Maar dat einde werd zó groot uitgeschreven, alsof het allemaal k*t was.”

‘Zúre pers!’

Bas vindt kritische media maar zuur. “En vandaag heeft er nog niemand gebeld en van ál die pers die gisteren zuur was heeft niemand wat geschreven. En dat is jammer. Dus ik dacht: hoe leuk zou het zijn als het wél zou bestaan? Dat je gewoon eens leest dat dingen goed gaan?”

Hij vervolgt: “Het hoeft niet alleen maar over bekenden te zijn, of over onbekenden, maar gewoon: o, iets is gelukt, iemand is blij, iemand heeft succes ergens mee, iemand heeft een kind wat goed gaat, whatever. Alles mag gedeeld worden. Alleen maar positiviteit! Misschien geen handel, maar wel leuk.”

Topidee

Hé, wat een topidee. Alleen maar positief nieuws over Bas Smit en zijn vrienden. ‘Bas en Nicolette sluiten Amsterdamse Zomer af: BELACHELIJK SUCCES!’, ‘Jeroen van der Boom duwt zoontje showbizz in: nú al een megaster!’, ‘Samantha Steenwijk telt haar hits, komt handen tekort!’…

Nóg meer goed nieuws? O ja, natúúrlijk, hoe kunnen we hem vergeten?! Onze volkszanger die geen volkszanger meer wil zijn… ‘Comebacksingle André Hazes jr. zó’n groot succes: past niet eens in de Top 40!’

Heerlijk al die positiviteit. Dit wordt een bladwijzer.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Alleen maar positief nieuws over Bas Smit en zijn BN'er-vrienden. Topidee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen