Op1-optreden Angela de Jong gaat viral: ‘Dieptrieste teloorgang’

Angela de Jong gaat compléét viral met haar optreden in Op1: nog nooit is er zóveel kritiek geuit op een tv-optreden van de AD-opiniediva. En die richt zich meer op Op1 dan op haar…

Angela de Jong en Sven Kockelmann © NPO

De pogingen van Op1 om ook wat luchtigheid in het programma te brengen worden al geruime tijd bespot. Veel mensen vinden dat juist een talkshow van de publieke omroep moet uitblinken in inhoudelijkheid, omdat we voor luchtigere onderwerpen ook bij de commerciëlen terechtkunnen. Maar daar lijkt de redactie geen boodschap aan te hebben.

Navelstaarderij

Op1 had gisterenavond Angela de Jong op het menu staan en niet om te praten over een of andere tv-kwestie, maar om haar mening te geven over politiek. “Door de bril van een televisierecensent bekeek Angela de Jong de politieke interviews van deze week. Welke politicus vindt het beste zijn draai op de beeldbuis?”, luidde de aankondiging.

Alleen al de áánkondiging zorgde ervoor dat de combinatie Angela en Op1 compléét viral ging. “Er is geen enkel goed interview geweest met een politicus op tv. Deze week niet. Deze maand niet. Dat komt vooral omdat tv-makers hun tijd verdoen met dit soort navelstaarderij en andersoortig geneuzel”, briest onderzoeksjournaliste Kim van Keken op X.

Op laatste benen

Ton F. van Dijk, voormalig zenderbaas van Nederland 1, vindt het ongekend. “Triest, Op1 op laatste benen wordt recycle tv. Arme Sven, arme publieke omroep.”

Daar is Kim het niet mee eens. “Niets, arme Sven. Een presentator met ballen zegt gewoon: ‘dit gaan we even niet doen’. Hij heeft zelf ook een rol hè? Het is geen stagiair.”

Telegraaf-journalist Wierd Duk: “Wie zit hier in godsnaam op te wachten? En waarom zou je dit doen?”

Doodsreutel

NRC-journalist Tom Kreling vindt het armoedig. “Dag in dag uit een televisieshow moeten vullen en dan toch elke keer zo verrassend en met originele gasten uit de hoek komen. Diepe buiging!”

Mediajournalist Maarten Hafkamp pleit ervoor om vervroegd de stekker uit Op1 te trekken: “Laat het vandaag al stoppen.”

Oud-politicus Henk Otten: “Juist nu de politiek probeert meer met de inhoud bezig te zijn komt de NPO met nog meer van dit soort onzin. Nodig eens mensen uit die inhoudelijk wat te melden hebben i.p.v. dit soort oppervlakkig bijzaken gekeuvel.”

Promenade

Hoe het optreden van Angela is gevallen? Ook slecht. “Op1 is Promenade inmiddels voorbij qua absurdisme. Wat een dieptrieste teloorgang van politieke journalistiek”, zegt schrijver Johan Fretz.

Frans Weisglas, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, begrijpt niet dat Op1 ook nog een fragmentje met Angela uitlicht op sociale media. “Op1 zet dit ook nog in een tweet na de uitzending. Verheug me op Sophie & Jeroen na de zomer in plaats van dit programma!”

Fragment

Angela in Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Angela de Jong ook voor politieke onderwerpen uitnodigen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen