Sven Kockelmann onder vuur na gênant Op1-moment: ‘Struisvogel’

Sven Kockelmann wordt behoorlijk onder vuur genomen vanwege een gênant moment in de vrijdag-Op1, waarin hij nogal gepikeerd en defensief reageert op een tafelgast. “Struisvogel!”

Sven Kockelmann en Roel Maalderink © NPO

De ‘vrolijk rechtse’ omroep WNL is behoorlijk in zijn hemd komen te staan: niet alleen staat baas Bert Huisjes momenteel op non-actief vanwege wangedrag, maar ook is duidelijk geworden dat er onder zijn bewind actief is gestuurd op extreem gekleurde berichtgeving. Zo mochten politici van CDA en VVD niet te streng worden ondervraagd.

Valse Roel

Krankzinnig natuurlijk, maar boegbeeld Sven Kockelmann kijkt categorisch weg bij alle kritiek op zijn werkgever. Helaas kon hij er vrijdagavond niet onderuit toen tafelgast Roel Maalderink hem ermee confronteerde in Op1. Het ging in de talkshow over politiek gekleurde media, zoals vroeger bijvoorbeeld De Wereld Draait Door.

Roel cynisch: “Nou begreep ik dat er nu nog steeds omroepen zijn waarbij er wordt gezegd dat als er bijvoorbeeld VVD’ers aanschuiven, dat ze hen niet te kritisch te moeten interviewen.”

Gepikeerde Sven

Sven reageert heel gepikeerd in het fragment. “Welke dan?”

Roel: “Dat was een kleinere referentie naar WNL.”

Sven: “O, nou, dit programma is van WNL en ik heb dat nog nooit meegemaakt.”

Roel: “Er was een stuk van het AD over Bert Huisjes waarin dat werd gezegd.”

Sven: “Ja, maar ik werk voor hen en heb dat nooit gehoord, maar goed.”

Roel: “Nou, dat is goed dat u dat nooit heeft meegemaakt, maar dat schijnt nog steeds te gebeuren.”

Ongemak

Het ongemak straalt van Sven af. Zijn bruggetje is des te hilarischer: “Oké. Laten we het hebben over het CDA, want ongemak is ook een van de stijlkenmerken die jij hanteert.”

Roel: “Ja, dat heb je net al gemerkt ook.”

Thomas van Groningen: “Hahahaha.”

Sven: “Ik vind het allemaal prima hoor.”

Roel: “Nee, dat is fijn, dat is fijn.”

Slappe hap

Wat een slappe hap, vindt mediajournalist Mark Koster. Hij zegt op X: “Als Sven zichzelf had geïnterviewd had hij niet zo makkelijk kunnen wegkomen…’Dat u het niet meemaakt, zegt niet dat niet is gebeurd toch? Of bent u het centrum van de waarheid?’ Pijnlijk hoe defensief hij was.”

Hij vervolgt: “Je zou kunnen zeggen dat een journalist die ‘zelf iets niet meemaakt’ misschien niet helemaal geschikt is voor zijn werk. Juist wat anderen meemaken, of zéggen mee te maken, zou uitgangspunt moeten zijn voor onderzoek. Dit is struisvogelen.”

Ongemakkelijk

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp vindt het ook jammer van Sven. “Ongemakkelijk moment in Op1 voor Sven toen Roel Maalderink (zat er over onderwerp politieke satire) vertelde dat bij sommige omroepen je sommige politici niet te scherp mag ondervragen. Roel bedoelde WNL, Bert Huisjes en VVD-politici.”

“Sven reageerde als door een wesp gestoken en ging heel streng kijken naar Roel en zei: IK heb dat nog nooit meegemaakt. Ja duhh… Beste Sven, we weten dat Bert anders tegen jou deed dan tegen veel anderen. Dat bleek al uit dat AD-interview!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sven Kockelmann heel gepikeerd. Maakt hij zich er makkelijk van af?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen