Shownieuws deelt cynisme over Wendy’s zoontje niet: ‘Gewéééldig!’

Continu roepen dat je geen kruiwagen wil, maar wel voor élke camera naast papa Xander de Buisonjé staan: Sem van Dijk lokt flink wat cynische reacties uit. Shownieuws doet daar niet aan mee…

Wendy van Dijk en Sem van Dijk © SBS 6

Het krioelt in de showbizz van de nepobaby’s: op elke hoek van het Mediapark hangt wel een groepje. Ook Sem van Dijk is er één: zijn mama is Wendy van Dijk en zijn papa is Xander de Buisonjé, en nu wil hij zelf ook beroemd worden. Hij heeft samen met papa een cover van Hou Me Vast opgenomen. Maar een kruiwagen? Nee, dat wil hij dus absolúút niet.

Kruiwagen

Sem ergert zich er altijd aan als mensen roepen dat hij alleen maar in de schijnwerpers staat vanwege zijn ouders. Hij zat van de week aan tafel bij Op1 – jawel, náást papa Xander – en daar vroeg Sven Kockelmann: “Dat is wat mensen heel snel denken: o, die heeft allemaal kruiwagens. Maar je kunt het ook omdraaien: is het voor jou niet veel lastiger eigenlijk?”

Ja, Sem denkt van wel. “Het is dubbel. Iedereen zegt altijd: ‘Het is zo makkelijk, want je hebt al wel een begin.’ Natuurlijk, je hebt ook wel voordelen, maar alles wat je rapt of zegt… Je moet wel oppassen wat je zegt. Je moet het wel gewoon net houden en alles.”

Samen met papa

Maar als je als ultieme nepobaby geen nepobaby genoemd wil worden en ook geen kruiwagens wil gebruiken, waarom neem je papa Xander dan mee naar íeder media-optreden? Dan wéét je toch al wat de mensen gaan zeggen?

Vanuit kamp-RTL Boulevard heeft Sem al een flinke sneer gekregen, maar hoe zit dat bij Wendy’s collega’s van Shownieuws? Nee, die doen niet mee aan al die cynische reacties op Sem. Die vinden het allemaal práchtig. Ze stráált helemaal en dat komt vast door dat liedje dat Sem met papa heeft opgenomen, aldus presentatrice Dyantha Brooks.

‘Ze stráált!’

Dyantha vindt het allemaal zó mooi. “Ik wil het nog even over Wendy hebben. Ze zag er strálend ooit. Ze ziet er héél goed uit. Wendy ziet er stralend uit en heeft er ook alle reden toe, want haar zoon is lekker bezig.”

Collega Bart Ettekoven: “Ja, Sem is lekker bezig. 20 jaar inmiddels, zit op de Rockacademie, de Herman Brood Academie. Hij is lekker met muziek bezig en heeft nu een nummer met z’n vader opgenomen.”

Dan komt Wendy aan het woord in een vooraf opgenomen item: “Ja, natuurlijk zit hier een trotse moeder. Hij volgt gewoon zijn hart. Hij zegt: ‘Ik vind het zó’n ontzettend mooi nummer en het heeft me altijd geraakt.’ Het idee lag er al dat dat dan een nieuwe versie zou worden met een rapper en toen dacht hij: nou, die rapper dat ben ik.”

‘Wat zijn ze léééuk!’

Is Wendy gevraagd naar de nepo-kritiek? Nee. Wel zegt ze: “Hij heeft al heel veel eigen nummers gemaakt en liggen, maar hij volgt zijn hart en denkt: ik vind het zo’n prachtig nummer en ook een eerbetoon aan m’n vader.”

Leontien van Moorsel daarna aan de Shownieuws-desk: “Wat zijn ze léuk, hè? Sem ziet er echt gewoon ook fantástisch uit!”

Dyantha: “Écht leuk!”

Leontien: “Een heerlijk jong!”

Dyantha: “Vader-zoon, dat is altijd leuk!”

Hopelijk worden ze bij Shownieuws uitbetaald per slijmklodder. Levert toch weer een mooie bonus op…

Cynisme

Sem wordt op sociale media flink op de hak genomen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Shownieuws vindt Wendy en haar zoontje gewéééldig. En ze zien er zo goed úúúúúit!! Typisch oude showmedia?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen