Youp van ’t Hek adviseert: ‘Zet Angela de Jong bij Marcel & Gijs!’

Youp van ’t Hek zou het ontzettend vermakelijk vinden om Angela de Jong aan te zien schuiven in de laatste uitzendweek van Marcel & Gijs. “Het meest ultieme talkshowmoment!”

Youp van 't Hek en Angela de Jong © NPO, SBS

Ze hebben nog één volle uitzendweek te gaan: Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman. Daarna zit het er alweer op met hun dagelijkse talkshow op SBS 6. Ze hadden in de allereerste aflevering hun ex-aartsvijand Jan Slagter zitten, maar er loopt nóg een mediafiguur rond waarmee ze in een soort koude oorlog verwikkeld zijn: Angela de Jong.

Talkshowstunt

Marcel heeft er een soort hobby van gemaakt om Angela te beledigen. Zij reageert daar niet echt op, al heeft ze wel een lelijke column over de talkshow Marcel & Gijs geschreven.

Die vrouw moet daar echt aan tafel, vindt cabaretier Youp van ’t Hek. Hij schrijft in de VARAgids: “Het meest ultieme talkshowmoment dat nog moet komen? Angela bij Gijs & Marcel. Dat is misschien nog wel een grotere stunt dan Jan die bij die jongens zat. Het wordt een heerlijke zomer.”

Vinexopinie

Youp is een liefhebber van de talkshowoptredens van Angela. “Ik ben gek op de meedogenloze vinexopinie van Angela. Die heerlijke veertien in een dozijnobservaties.”

Eigenlijk moet ook Koffietijd volgens hem weer terug, met Marc-Marie Huijbregts als presentator. “En dat om de dag Angela komt vertellen waarom ze een lelijk stukje over Marcel & Gijs had geschreven.”

Angela wil niet

Angela heeft overigens al laten weten dat ze de boot een beetje af houdt als het gaat om Marcel & Gijs. “Ik zei wat ik ook tegen VI heb gezegd: ‘Ik kijk even aan hoe jullie je ontwikkelen en wat de bedoeling is en wat het format is en of ik daar überhaupt op mijn plek ben.'”

Collega Marcus den Blanken adviseert haar om níet te gaan: “Mag ik een advies geven? Angela heeft wel een keer Even Tot Hier een grapje gedaan, maar dat vind ik toch een ander niveau dan een talkshowtje waar 400 duizend mensen naar kijken en waarbij ze zelf nog niet eens een idee hebben wat ze doen.”

‘Ga er niet zitten!’

Met zo’n optreden heeft Angela echt niets te winnen, besluit Marcus. “Het wordt blijkbaar niet echt heel serieus genomen, die talkshow. Ik zou er niet gaan zitten. Maar ze moet het zelf weten.”

De laatste uitzendweek van Marcel & Gijs begint morgen om 21.30 uur op SBS 6. De week erop gaat Hélène Hendriks van start met haar programma De Oranjezomer.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen