Albert Verlinde snapt vergelijking tussen Isa Hoes en Rachel Hazes

Albert Verlinde begrijpt best wel dat sommige mensen zijn schoonzuster Isa Hoes op een gegeven moment met Rachel Hazes begonnen te vergelijken. “Het is vervelend, maar ik snap het.”

Isa Hoes, Albert Verlinde en Rachel Hazes © Instagram, RTL, NPO

Isa Hoes heeft volgens critici een hele carrière gebouwd rond het tragische overlijden van haar geliefde Antonie Kamerling. Dan weer een boek, dan weer een toneelstuk, dan weer een film. Eigenlijk ontbreekt alleen nog de merchandise bij de Lidl. Het is ook net Rachel Hazes, roepen boze tongen wel eens. Ze schijnt er flink van te balen.

Isa vs Rachel

Wat vindt haar zwager Albert Verlinde van die kritiek? Hij zegt in de Weekend: “Ik vind dat vervelend, maar ik snap ook wel dat het wordt gezegd. Als dingen tegelijk komen, kan men dat denken. Maar die film stond al lang op de rol, ik denk dat ze er wel zes, zeven jaar mee bezig is geweest. Alleen, die voorstelling kwam tegelijkertijd uit.”

Hij vervolgt: “Ik vind altijd: je moet naar ieder signaal luisteren. Als mensen dat vinden, dan moet je je er iets van aantrekken. Wie weet was het ook even te veel. Maar het drama waar ze over schrijft, is voor de familie heel groot. En voor anderen die met naasten te maken hebben die zelfmoord plegen, kan het van betekenis zijn.”

Belangrijk thema

Het verhaal van Isa heeft wel iets meer relevantie dan het gedoe van Rachel, vindt Albert. “Je kunt niet genoeg aandacht vragen voor mensen die met een depressie zitten en naar oplossingen zoeken. Het thema is belangrijk en dat stijgt toch wel boven een relatieverhaal uit om het maar zo te zeggen.”

Geeft Albert dan geen media-advies aan Isa? “Ja, maar niet zozeer om het Rachel Hazes-effect, maar meer van: kijk uit, want je haalt steeds weer dat verdriet naar boven. Dat doet toch wat met je. Je wordt er steeds weer mee geconfronteerd. Het verdriet rakel je toch iedere keer weer op bij jezelf.”

‘Je moet door’

Ook Albert vindt het soms wel een beetje too much. “We waarschuwen haar wel, van: ‘Je moet door op een gegeven moment. Niet iedere keer weer het diepe inspringen met dat verhaal over Antonie’.”

Dat neemt ze dan ook wel van hem aan, aldus Albert. “Ja, en ze merkt ook dat ze zich er iedere keer op verkijkt. Maar iedere keer is ze er toch kapot van als er een première is geweest. Daarom raakt die vergelijking met Rachel mij, omdat ik denk: je zou eens moeten weten wat het iedere keer met haar doet als het daarover gaat.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen