Isa Hoes baalt van Rachel Hazes-vergelijking: ‘Vindt ze niet leuk’

Isa Hoes vindt het volgens René Mioch niet prettig dat sommige mensen haar vergelijken met Rachel Hazes. “Ik denk niet dat wat er nu allemaal geschreven wordt, dat ze dat heel leuk vindt.”

Isa Hoes en Rachel Hazes © Instagram, NPO

Er is steeds meer wrevel over de aanhoudende stroom aan projecten over wijlen Antonie Kamerling. Critici vinden dat zijn geliefde Isa Hoes en zoon Merlijn Kamerling zijn tragische dood wel héél erg uitmelken. Zo is er nu weer een theatervoorstelling en een film gemaakt over zijn leven.

Isa soort Rachel?

Filmkenner René Mioch zat gisterenavond in Shownieuws om over de verfilming van Isa’s boek Toen Ik Je Zag te praten. Hij merkt op dat Antonie en Isa in de film Sebastiaan en Esther heten. “Ik denk dat Isa daar ook heel erg voor gestreden heeft, om zeg maar afstand te houden tussen het paar dat we kennen en de twee mensen die we zien in de film.”

Presentatrice Tooske Ragas stipt aan dat veel critici zich afvragen of Isa echt zo terughoudend is. “Maar dat lukt niet helemaal, want op social media is er heel veel te doen over deze film, en daar krijgt Isa het best flink te verduren. Ze wordt zelfs af en toe vergeleken met Rachel Hazes. Als in: je buit de situatie van zijn overlijden wel heel erg uit.”

Ingewikkeld

René vindt het vervelend dat Isa als een soort Rachel Hazes wordt afgeschilderd. “Ik heb dat ook allemaal gezien. Ik vind het wel ingewikkeld om dat te lezen, want ik denk: op de een of andere manier zijn we met z’n allen getuige van het rouwproces waar zij doorheen gaan. Dat gebeurt tamelijk in het openbaar, dat ben ik wel met je eens.”

Hij vervolgt: “Dan is er een boek en nog een boek en het gaat allemaal maar door, maar als ik hoor hoe dat morgen ook bij de première gaat, weet je wel… Ze wilde éigenlijk niet op het podium komen na afloop. Nu hebben ze haar toch overgehaald om te komen en ik denk ook dat het terecht is, want ze is de schrijfster van het boek.”

Stapje terug

Collega William Rutten: “Zou dat door de kritiek komen? Dat ze denkt van: stapje terug.”

René: “Nou, ik denk niet dat wat er nu allemaal geschreven wordt, dat ze dat heel leuk vindt. Ik wil ook nog eens benadrukken: je moet je ook nog een realiseren dat heel veel van de reacties komen van mensen die geholpen worden doordat er gepraat wordt over dit onderwerp.”

Aandacht vragen

De activiteiten van Isa vervullen dus wel een functie, zegt René. “Ik denk dat zij daar ook een soort van aandacht voor gevraagd hebt, juist door er zoveel en open over gepraat wordt.”

Toch begrijpt hij de kritiek. “Ik kan me die reactie soms wel een beetje voorstellen, want het is ook heel erg veel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Isa Hoes het tragische overlijden van Antonie Kamerling te veel uitmelkt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen