Vriendin Matthijs van Nieuwkerk zorgt voor awkward radiomoment

Martha Riemsma, de vriendin van Matthijs van Nieuwkerk, heeft voor een behoorlijk awkward radiomoment gezorgd. Als ze klaagt over vervagende fatsoensnormen, voelt ze plots het ongemak.

Carl-Johan de Zwart, Matthijs van Nieuwkerk en Martha Riemsma © NPO

Klaas Dijkhoff en Gert-Jan Segers hebben gisteren flink wat media-aandacht gekregen voor hun nieuwe podcast over politiek. Ze willen een voorbeeld stellen door ‘hoffelijk’ om te springen met andersdenkenden. Het werd gisteren ook besproken in het Mediaforum op NPO Radio 1, waar Martha Riemsma een van de gasten was.

Hoffelijke Martha

Martha, de vriendin van Matthijs van Nieuwkerk die óók tv-ambities heeft, zorgt voor een awkward radiomoment als ze uit zichzelf over die ‘hoffelijke’ ambities van Klaas en Gert-Jan begint. “Ik moet nog even denken aan die hoffelijkheid die zij nastreven en toen dacht ik van: ja, maar niet iedereen ís meer even hoffelijk, hè?”

Nee, inderdaad, Martha, vraag maar aan je vent. Ze vervolgt: “Dus als je twee mensen hebt die zich in principe aan de fatsoensnormen willen houden, ja, dan is het makkelijk. Dan kun je elkaar inderdaad op inhoud bestrijden, maar op het moment dat dat níet meer zo is met een aantal partijen, wat doe je dán, hè?”

Ongemakkelijk

Huh? Probeert Martha hier een soort grapje te maken? Of heeft ze gewoon niet door dat het enigszins ongemakkelijk is om het over vervagende fatsoensnormen te hebben als je thuis een man hebt zitten die bijna eiste dat een cameraman voor hem zou knielen? “Zeg: sórry, meneer Van Nieuwkerk!”

Presentator van dienst Carl-Johan de Zwart lijkt niet zeker te zijn van Martha’s bedoelingen. Hij haakt erop in: “Ja, maak dáár eens een podcast over. Met iemand die níet hoffelijk is.”

Juist dan verspringt de expressie van Martha (terug te zien vanaf minuut 12:45). Het is duidelijk dat ze zich precies op dat moment beseft dat dit eigenlijk ook wel héél erg op haar eigen liefje slaat.

Hoffelijke gareel

Martha stamelt nog: “Ja, dat zou ik ook wel interessant vinden.”

Schuift ze hier nou indirect haar eigen Matthijs naar voren? Heeft hij in elk geval wel weer wat te doen. En kan zij thuis eindelijk eens de kussens opschudden.

Carl-Johan: “En die je dan op de een of andere manier weer in het hoffelijke gareel moet zien te krijgen. Dat zou wel een leuke uitdaging zijn.”

Martha ongemakkelijk: “Ja, precies.”

Tv-ambities

Het is geen geheim dat Martha de ambitie heeft om in de voetsporen te treden van Matthijs en ook een tv-carrière op te bouwen. Ze maakt momenteel een maandelijkse talkshow zónder camera’s in het muziekcafé van poppodium Metropool in Enschede. Vorige maand regelde ze, via Matthijs, niemand minder dan Paul de Leeuw.

Krijgt ze dan ook tips van Matthijs? Ja, onthulde ze onlangs bij 1Twente. “Zeker, hij is natuurlijk de best mogelijke coach denkbaar. Dat helpt natuurlijk heel erg. Hoe je een vraag insteekt of een gesprek verder helpt op het moment dat het een beetje stokt. Ja, natuurlijk. Daar ben ik heel erg blij mee.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen