Dennis Schouten ergert zich aan vriendin Matthijs van Nieuwkerk

Dennis Schouten vindt Martha Riemsma, de nieuwe vriendin van Matthijs van Nieuwkerk, een enorme aandachtstrekker. “Hoe zelfingenomen kun je zijn?”, sneert de RoddelPraat-ster.

Martha Riemsma en Dennis Schouten © NPO

Martha Riemsma is na acht jaar gestopt als hoofdredacteur van De Twentsche Courant Tubantia. Niet echt boeiend, maar toch mocht ze vorige week aanschuiven bij Op1. Het is niet heel gebruikelijk dat figuren uit de regiojournalistiek mogen afzwaaien op de landelijke tv, dus het zal meespelen dat ze de nieuwe vriendin van Matthijs van Nieuwkerk is.

Kritiek van Dennis

Dat andere media aandacht besteden aan haar afscheid vindt Dennis Schouten nog tot daaraantoe, maar dat Martha zichzelf afgelopen weekend tot hét voorpaginanieuws van haar eigen krant bombardeerde vindt hij lachwekkend.

Dennis, die geboren is in Martha’s woonplaats Enschede, volgt het nieuws uit Twente op de voet. Hij was behoorlijk verbaasd toen hij zaterdag de site van de regionale krant opende. “De hoofdredacteur van Tubantia vertrekt en laat zichzelf vervolgens interviewen en zet het op de voorpagina… Hoe zelfingenomen kun je zijn?”, sneert hij.

Verliefd op Matthijs

Martha vertelt in het interview overigens ook uitgebreid over hoe verliefd ze wel niet is op Matthijs, die volgens de Privé overhoop ligt met zijn kinderen vanwege deze affaire. “Je ziet dat ik al helemaal begin te stralen. Het is heel goed, heel fijn, dat in de eerste plaats.”

Ze is helemaal gek op de vroegere DWDD-ster. “We hebben elkaar gewoon ontmoet. Zo kan het gaan in een mensenleven, dat je tegenover elkaar staat en denkt: nou, ja! Dat je dat kan overkomen en dat het zo ontzettend klopt. Ik prijs mezelf heel gelukkig.”

Rol in krantenexit?

Heeft Matthijs te maken met haar exit bij de krant? Zelf vertrok hij immers ooit bij Het Parool om tv-ster te worden. Martha: “Ik had sowieso al na acht jaar gezegd dat het goed was, maar de wereld waarin hij functioneert, opent voor mij ook een heel ander perspectief.”

“Televisie maken en wat daarbij komt kijken, inspireert wel. De wereld is zo wel een stuk groter. Maar een doorslaggevende factor was het niet.”

Tweet

De kritische tweet van Dennis:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Martha Riemsma zat vorige week in Op1 omdat ze stopt als baas van een regionale krant. Waarom?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen