Matthijs van Nieuwkerks liefje zwijgt op radio: ‘Sorry, ik kijk naar jou’

Martha Riemsma, de zestien jaar jongere liefde van Matthijs van Nieuwkerk, heeft zich op de radio niet uit de tent laten lokken. Ze houdt wijselijk haar mond als haar geliefde wordt aangestipt.

Matthijs van Nieuwkerk en Martha Riemsma © NPO

Het is voor Martha Riemsma ook allemaal niet leuk. Dacht ze nét een van ’s lands meest geprezen tv-beroemdheden aan de haak te hebben geslagen, valt hij opeens van zijn sokkel. Heeft ze daar nou haar baantje als baas van De Twentsche Courant Tubantia voor opgezegd? Ze wilde met Matthijs van Nieuwkerk aan haar zijde immers een nieuwe weg inslaan.

Martha in de Appie

Martha zag het al he-le-maal voor zich: “De wereld waarin hij functioneert, opent voor mij ook een heel ander perspectief. Televisie maken en wat daarbij komt kijken, inspireert wel. De wereld is zo wel een stuk groter.”

Nou, we zijn nog geen jaar verder of Martha’s wereld beperkt zich vooral tot het boodschappen doen bij Albert Heijn, omdat Matthijs de deur niet meer uit wil. Die loopt volgens een paparazzo van de Story namelijk alleen nog als een soort verdwaalde zwerver over zijn eigen erf.

‘Ik kijk naar jou’

Gelukkig voor Martha had ze gisteren even een leuk uitstapje naar de publieke radio, waar ze in het mediaforum van NPO Radio 1 haar mening mocht geven over ditjes en datjes. Hartstikke leuk, totdat medegast Bert Huisjes, de baas van omroep WNL, ineens begon te kwebbelen over in opspraak geraakte tv-sterren.

Bert over de Voice-perikelen: “Het heeft ook geleid tot mensen die tegen de wand zijn gespijkerd, maar waar je niet van weet of het nou echt zo is. Ik kijk even naar jou, Martha, sorry, maar Matthijs van Nieuwkerk is natuurlijk ook een beetje aan de wand gespijkerd en dat vind ik ook niet helemaal terecht, moet ik eerlijk zeggen.”

Martha zwijgt

Die Bert kan kijken wat hij wil, maar Martha houdt wijselijk haar mond. Die is natuurlijk alleen maar bezig met het voorkomen van smeuïge headlines in de showmedia, want die wil Matthijs thuis ab-so-luut niet meer horen.

Opvallend genoeg neemt Martha het even later wel op voor de Britse schandaalprins Harry, die net als haar eigen vent een hekel heeft aan de roddelpers. Harry is gewoon een topper, vindt ze. “Elke keer als je hem ziet spreken zie je gewoon een fatsoenlijke, welbespraakte jongen die probeert er het beste van te maken.”

Harry’s waarheid

Prins Harry verzet zich alleen maar tegen al die schandalige media, vindt Martha. “Hij zit natuurlijk in een gigantische mess, kun je zeggen. Hij zegt: ‘Het enige wapen dat ik nog heb tegen al die onzin, al die leugens en alles wat er over ons verspreid is, is mijn eigen verhaal te vertellen en de waarheid.’ Dat raakt mij het meest in deze.”

Presentatrice van dienst Ghislaine Plag: “Zijn eigen verhaal hoeft niet per se ook de waarheid te zijn.”

Martha: “Maar dit is zijn waarheid waar hij zich aan vasthoudt.”

Het arsenaal van Matthijs is vooralsnog onaangetast gebleven. Hij heeft niets meer van zich laten horen na zijn veelbesproken ontmaskering door de Volkskrant.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Martha Riemsma's geliefde was twee maanden geleden een gevierde ster, nu een halve persona non grata. Liefdesbreuk op komst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen