Marc van der Linden ontkent uit huis te zijn gezet, lijkt wat verward

Marc van der Linden ontkent dat hij uit huis is gezet, maar heel overtuigend klinkt zijn verweer tegen de juice van Yvonne Coldeweijer niet. De royaltykenner lijkt behoorlijk verward te zijn.

Marc van der Linden © RTL

De 53-jarige Marc van der Linden heeft een prima carrière achter de rug. Op een zeker moment was hij dé gezaghebbende royaltykenner van ons land, maar het is triest om te zien hoe alles als een kaartenhuis in elkaar is gestort. Gelukkig wordt hem galant de hand boven het hoofd gehouden door al zijn oud-collega’s in de showmedia.

Dirt over Marc

Iedereen die íets verder kijkt dan RTL Boulevard en Shownieuws weet dat de dirt over Marc zó omvangrijk is dat de treinladingen afval uit Rome daarbij in het niet vallen. De reden dat dit niet breed wordt uitgemeten? Er heerst in de media een soort gemeenschappelijke consensus dat het zó slecht gaat met Marc dat je dat niet kunt maken.

De expliciete filmpjes, de verbijsterende screenshots, zijn nacht in de gevangenis vanwege vermeende afpersing en zijn plotselinge exits bij zowel RTL Boulevard als Weekend zeggen genoeg. De gebeurtenissen volgden elkaar begin vorig jaar in razend tempo op. En als kers op de taart begon Marc ook nog te jokken over zijn ‘ontmoeting‘ met koningin Elizabeth.

Juice van Yvonne

VIP-vergruizer Yvonne Coldeweijer kwam gisteren met kersverse juice over Marc. Ze lekte via haar juicekanaal een brief over het vertrek van Marc bij uitgeverij Audax, waar hij hoofdredacteur was van tijdschrift Royalty. “Nu heeft Marc helemaal geen werk meer. Volgens mij gaat het echt niet goed met hem.”

Yvonne deelt ook een verwarde story waarmee Marc per ongeluk een privé-betaalverzoek publiek maakt. Hij vraagt iemand om 5 euro over te maken voor ‘T.’ Een wel heel gierig tikkie natuurlijk. “Staat deze T. als afkorting voor Tina (drugs)?”, vraagt de juicekoningin zich af.

Uit huis gezet

Een spion van Yvonne laat vervolgens weten dat Marc aan lager wal is geraakt. “Ik heb een tijdje bij een deurwaarderskantoor gewerkt en hij zit diep diep diep in de schulden. Is ook al eens zijn huis uitgezet.”

Yvonne daarop: “Wat erg. Aan wat voor bedrag moeten we dan denken?”

De spion: “Exacte bedrag durf ik niet te zeggen, maar je wordt niet zomaar je huis uit gezet voor een paar duizendjes. Dat gaat meestal wel richting de ton of meer.”

Marc reageert

Marc reageert nu op alle commotie. “Een interne email van Audax is vandaagnaar buiten gebracht.Daar heb ik de volgende reactie op ggeven: ‚Naar aanleiding van de berichtgeving vandaag besvestig ik dat ik, na mijn herseninfarct, tot mijn verdriet, niet langer hfd-redacteur vh door mij bedachte Royalty ben.”

Hij vervolgt: “Van Audax,een door wijlen Jacques de Leeuw opgezet bedrijf, waarvoor ik 34 jaar,grotendeels als freelancer, gewerkt heb, heb ik begrepen dat er geen opvolger komt als hoofdredacteur. Ik blijf natuurlijk wel actief betrokken met het onderwerp royalty.”

Verwarde posts

Marc ontkent werkloos te zijn. “Ik werk al enige tijd met veel plezier voor weekblad Privé en diverse buitenlandse tijdschriften en kranten en ben daarnaast bezig met een (nog) geheim projectvoor een buitenlands streamingskanaal. én, als hoofdredacteur , actief voor een nieuw tijdschrift waaraan ook een deel vd medewerkers van Royalty zal gaan meewerken.”

De talloze fouten in Marcs berichtjes zijn opvallend. Wellicht is het mode – Tim Hofman gebruikt bijvoorbeeld structureel geen hoofdletters – maar waarschijnlijker is dat Marc in verwarde toestand achter zijn scherm zit. Zit er misschien iets in het water bij Privé? De baas van dat blad verbijsterde deze week ook al; hij met zijn plotselinge Peter Gillis-geknuffel.

Niet uit huis

Tot slot ontkent Marc dat hij uit huis is gezet, maar heel overtuigend klinkt zijn verweer niet. “En nog wat: In principe werk ik voolopig vanuit de woning waar ik al 25 jaar woon. Ik wens Royalty en mijn oud-collega’s bij Audax veel succes in de toekomst en denk met grote dankbaarheid terug aan de mooie jaren bijdit bedrijf”

Als iemand opmerkt zijn ontslag zo heftig te vinden, antwoordt Marc: “Mee hoor :nieuw aontuur s leuk”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marc van der Linden beweert dat hij een nieuw royaltyblad opzet. Geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen