Liefje Matthijs van Nieuwkerk heeft kruiwagen met pech: ‘Treurig’

Flink balen voor Martha Riemsma: de nieuwe vriendin van Matthijs van Nieuwkerk zegde haar baan bij de krant op omdat ze een carrière bij de tv wel zag zitten, maar nu is haar kruiwagen defect.

Martha Riemsma en Matthijs van Nieuwkerk © NPO

Martha Riemsma is vorig jaar gestopt als baas van De Twentsche Courant Tubantia. Had haar nieuwe liefje Matthijs van Nieuwkerk, die ooit vertrok als Parool-baas om tv-ster te worden, daar wat mee te maken? Ja. “Ik had sowieso al na acht jaar gezegd dat het goed was, maar de wereld waarin hij functioneert, opent voor mij een heel ander perspectief.”

Droom in duigen

Nou, die hele droom van Martha ligt inmiddels in duigen. Van de gevierde tv-ster die ze aan de haak sloeg is niet veel meer over: Matthijs schijnt nu als een soort kluizenaar te leven in hun woonboerderij.

Wel voert hij volgens Angela de Jong momenteel reparatiegesprekken met de slachtoffers van zijn tirannieke gedrag bij De Wereld Draait Door. “Dat moet hij gewoon niet doen, joh. Dat is allemaal kunstmatig”, reageert Johan Derksen in Vandaag Inside. “Dat heeft een ander hem geadviseerd.”

Eigenwijs

Johan zou dat allemaal nooit doen. “Dan zou ik zo eigenwijs zijn en nooit meer op de tv willen. Dan moet je bij al die mensen langs die hij volledig terecht een keer verrot gescholden heeft omdat ze hun werk niet goed deden. Niemand in de wereld scheldt iemand verrot die zijn werk wel goed doet.”

Hij vervolgt lachend: “Ik vind het wel heel treurig, want Eus heeft Matthijs nog aan die ex-hoofdredacteur van Tubantia gekoppeld, die vrouw met die Buddy Holly-bril. Die dacht: via Matthijs ga ik een grote carrière in de tv-wereld tegemoet, hè?”

Snijbonen

René van der Gijp giert: “Die gaat nu snijbonen kweken, hahahahaha!”

Johan: “Die loopt nu verloren rond, want die is geen hoofdredacteur meer, die heeft helemaal niks. Daarbij weet ik niet of ze überhaupt talent heeft voor tv…”

Het stoort hem wel een beetje. “Kijk, mensen zijn 40, 45 jaar en denken: ja, tv-carrière, ik heb een kruiwagentje!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Martha Riemsma baalt volgens Johan Derksen van haar defecte kruiwagen. Loopt die relatie op de klippen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen