Ruud de Wild neemt telefoonruzie met Gerard Joling op: ‘Klóótzak!’

Ruud de Wild heeft stiekem een telefonische ruzie met Gerard Joling opgenomen. De opnames, te horen in zijn flopsoap, liegen er niet om. “Ik vind je een ontzettend onbetrouwbare klootzak.”

Ruud de Wild en Gerard Joling © NPO, RTL

Gerard Joling loopt buiten een uitzending om bij Ruud de Wild de radiostudio in, zegt dat hij er zo goed uitziet sinds hij met Olcay Gulsen is, probeert nog zijn plaat te pluggen én nodigt hem uit voor zijn verjaardag. En vlak na dat alles roept hij in de talkshow van Eva Jinek dat Ruud zo’n slechte soap heeft en dat hij er nogal onfris uitziet.

Ruud neemt Gerard op

Het is natuurlijk ontzéttend vals van Gerard, maar ondertussen kijkt hier ook echt níemand van op. Veel mensen kunnen wel lachen om die valsigheid, maar Ruud absolúút niet. Die deed er op de radio al wat gepikeerd over, maar blijkt er achter de schermen dus echt serieus boos over te zijn. Zijn héle incasseringsvermogen is gewoon doorboord.

Nu blijkt dat Ruud is gebeld door Gerard en dat de radio-dj dat gesprek stiekem heeft opgenomen. Zelf weet Gerard van niks, maar die beelden worden aankomende woensdag dus uitgezonden in de slotaflevering van Ruud & Olcay op NPO 1. Sterker nog: ze zijn nu al te zien op de betaalde videodienst van de NPO.

Niet te vreten

Voordat Ruud het gesprek laat horen, verdedigt hij deze twijfelachtige actie. “Hij komt hier in de studio en speelt dan mooi weer, van: ‘Wil je mijn plaat draaien?’ Iedereen zit erbij, van: ‘Wat zie je er goed uit! Fantastisch! Je bent zo lekker opgeknapt sinds je Olcay hebt!’ En dan uiteindelijk bij Jinek aan tafel je hélemaal affikken.”

Het is gewoon achterbaks, vindt Ruud. “Ja, dat vond ik echt niet te vreten. En uiteindelijk gaat iemand je dan ’s avonds privé bellen.”

Telefoongesprek

Hoe gaat dat heimelijk opgenomen telefoongesprek? Gerard begint: “Dat was even schrikken, hè? Nee, nee, nee, maar ik denk: ik ga je even bellen om even sorry te zeggen, want het was niet de bedoeling dat het zo uit zou pakken. Dat vind ik eigenlijk heel vervelend.”

Ruud: “Ja, maar Geer, je zegt bij mij in de studio…”

Gerard: “Ja, maar dat gaat nu over de soap wat ik zei. Ik geef commentaar op de soap, we weten allemaal hoe het vak in elkaar zit.”

Ruud: “Nee, Gerard, jij bent persoonlijk geweest! De anderen waren zakelijk. Jij werd persoonlijk!”

Gerard: “Ja, dat had ik niet moeten doen en daarvoor bied ik mijn excuus aan.”

Onbetrouwbare klootzak

Dan gaat Ruud echt he-le-maal los. “Dan vind ik je gewoon echt een ontzettend onbetrouwbare klootzak als je dit doet bij iemand die ook godverd*mme op jouw verjaardag is geweest. Dat doe je niet. Nee, nee, luister even naar mij nu! En als Gordon dit bij jou doet, dan is heel Nederland te klein.”

Gerard: “Ja, nee, oké, maar goed: ik denk dat het toch handig is om even sorry te zeggen en dat het niet zo helemaal bedoeld is. Ik zit dan in die flow met Max (bedoelt Jan Slagter, red.) en dan zeg ik: ‘Ik vind Ruud er onfris uitzien’, niet handig.”

‘Het is k*t, sorry’

Ruud: “Ik vind dat we groter moeten zijn dan dat. Je mag vinden wat je vindt, alleen nooit persoonlijk worden, want jij mag natuurlijk nooit iemand afrekenen op zijn uiterlijk, Gerard.”

Gerard blijft kalm en biedt opnieuw zijn excuses aan: “Ik ben het daar helemaal met je eens. Dat had ik niet moeten doen. Dat is kut en dat is stom gedaan. Nogmaals sorry.”

Hoogst illegaal

Evert Santegoeds vindt dat Ruud wel héél overtrokken reageert op iemand die hem ‘onfris’ heeft genoemd. “Dat zie je vaker, dat mensen die zelf regelmatig sneren uitdelen, slecht kunnen incasseren”, zegt hij in de podcast Strikt Privé. “Het was trouwens niks voor Gerard om zo uit te halen. Ja, wel eens naar Gordon, maar dat is part of the deal zou je zeggen.”

Muziekkenner Ronald Molendijk stelt in Shownieuws dat Ruud illegaal bezig is. “Dit is hoogst illegaal. Voor zover ik weet mag je wel een gesprek opnemen waarbij je zelf aanwezig bent, maar niet zonder toestemming een gesprek openbaar maken.”

Collega Bart Ettekoven: “We hebben Gerard er ook nog even gevraagd, maar hij weet van niks.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ruud de Wild gaat wel héél erg uit zijn plaat omdat hij 'onfris' genoemd wordt. Beetje gestresst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen