Johan Derksen krijgt geen excuses van blunderende Talpa-bobo

Johan Derksen heeft na de publicitaire blunder van Paul Römer geen excuses gekregen van de Talpa-directie. “Nee, nee, nee. Dat heb ik nog niet gehad. Ik heb niets gehoord.”

Paul Römer en Johan Derksen © RTL, SBS

Vriend en vijand zijn het erover eens: Johan Derksen is de geestelijk vader van het idee om Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen voor een talkshow naar SBS 6 te halen. Hij heeft het er al over sinds november. En nu ze daadwerkelijk gestrikt zijn, doet Talpa-bobo Paul Römer net alsof het een origineel was van de directie. “Komt niet van Derksen!

Flauwe Paul

Het speelt mee dat Paul een gruwelijke hekel heeft aan de mannen van Vandaag Inside, ondanks dat zij volgens Tina Nijkamp de enige reden zijn dat SBS 6 qua marktaandeel weer dubbele cijfers scoort. Johan heeft deze Talpa-bobo maandag al goed op zijn plek gezet in Vandaag Inside en ook gisteren kwam hij er weer even op terug.

Wilfred Genee vraagt hem in de uitzending: “Je hebt een mailtje gehad van de directie, neem ik aan? ‘Excuses, sorry, we hadden dat nooit moeten roepen.’”

Geen excuses

Johan heeft geen excuses gehad. “Nee, nee, nee. Dat heb ik nog niet gehad. Ik heb niets gehoord, maar dat had ik ook niet verwacht, hoor. Ik denk dat John de Mol echt gezegd heeft tegen hem: ‘Joh, maak je niet zo druk. Laat die gasten lullen, wat kan jou het schelen. Ze hebben goede kijkcijfers en zoek het verder uit met die onzin.’”

Wilfred: “Het blijft opmerkelijk natuurlijk, René, hè, dat dit soort geniale ideetjes…”

René van der Gijp: “Opmerkelijke baasjes, opmerkelijke baasjes.”

Johan: “Misschien moeten we hem een keer aan tafel nemen. Het lijkt me een heel kleurrijke man. Ik denk dat hij hier boos wegloopt. Hahaha.”

‘Stom van hem!’

Tafelgast Albert Verlinde vindt die hele Paul één groot pr-drama. “Ik vind het gewoon stom van hem. Ik bedoel: je bent bestuurder, dan kun je op z’n minst zeggen: ‘Ja, zo werkt dat bij ons, hè? Een soort clubgevoel! Dan roept Johan iets en dan denk je: eigenlijk is het wel een goed idee, en gaan we erop door.’ Wat is daar nou op tegen om dat te roepen?”

Johan: “Dan was hij ervan af geweest, niets aan de hand.”

Albert: “Dat bedoel ik. Hoe moeilijk kan het zijn?”

‘Zó zuur die gozer!’

Jan Dijkgraaf, biograaf van de SBS 6-familie Meiland, vindt Paul kinderachtig. Hij zegt in de podcast Nare Jongens: “Römer was meteen op dat pikkie van hem getrapt. Van: ‘Je denkt nog niet dat wij door Johan Derksen het uitzendschema laten bepalen!’ Dus kortom, gewoon een oud wedstrijdje ver pissen.”

Collega Bas Paternotte: “Dat hij dan zo negatief is en dat hij zo gaat zeiken, dat vind ik ook veel meer bij de NPO passen dan bij dat SBS.”

Marco Louwerens, een andere SBS-bobo, is volgens hem veel sympathieker. “Dat is best wel een vrolijke losse man als je hem zo ziet op tv. Maar die Römer, dat is echt… Daar moet je een bakje onder zetten voor het chemische afval, zo zuur is die gozer.”

‘Echt bizar!’

Angela de Jong zat tegenover Paul toen hij zijn zure uitspraken deed. Zij zegt in de AD Mediapodcast: “Dat gesprek ontspoorde op een manier die ik niet had voorzien, want hij ontkende bij hoog en bij laag inderdaad dat Johan Derksen de geestelijke vader van dit plan is. En dat vond ik echt bizar. Hahaha. Dat zie je denk ik ook wel aan mijn gezicht.”

Ze vervolgt: “Sinds het laatste seizoen op televisie was, heeft Johan Derksen het erover dat die twee het zo leuk zouden doen om half acht. En dan opeens zou het idee spontaan zijn opgepopt in de hoofden van de directie zonder dat ze ooit een aflevering van VI hebben gezien, die het daarover hadden?”

Gewoon ónzin, besluit Angela.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Talpa een streep moet zetten door de media-optredens van Paul Römer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen