Jarige Máxima krijgt bloemen van SBS 6, maar doet ‘héél koeltjes’

Het is vandaag precies 52 jaar geleden dat koningin Máxima werd geboren in de bruisende Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Ze kreeg gisteren al bloemen van SBS 6, maar deed ‘héél koeltjes’.

Koningin Máxima © SBS 6

Het is 17 mei 1971 als Máxima Zorreguieta Cerruti het levenslicht ziet. Op dat moment kan niemand in haar familie vermoeden dat ze als volwassen vrouw de koningin zou worden van een Europees land. Toch is ze dat geworden, omdat ze verliefd werd op – toen nog – prins Willem-Alexander, die ze een warme, humoristische en gedreven man vond.

Bos bloemen

Máxima laat zich vandaag niet zien in het openbaar en daarom kreeg ze gisteren al een bos bloemen uitgereikt van een verslaggeefster van Shownieuws. “Majesteit, mag ik u namens Shownieuws alvast hartelijk feliciteren met uw verjaardag morgen?”, vraagt deze royaltyfan.

De koningin zegt daarop: “Hartelijk dank, hartelijk dank. Nou ja, één dag te vroeg, maar ja: morgen ben ik inderdaad jarig.”

De reporter: “Ik wou zeggen: morgen zien we u niet. Gaat u het nog een beetje vieren?”

Máxima: “Ehm, ja, heel klein. Ik hoop op een ander moment met meer vrienden, maar morgen heel klein.”

De reporter: “Geniet ervan!”

‘Heel koeltjes’

Het valt Shownieuws-presentatrice Dyantha Brooks op dat Máxima een beetje zuinig reageert. “Evert, jij zegt: ‘Het is wel zo aardig van ons’… Ik weet niet hoe het zit, maar in verschillende culturen brengt het ongeluk, hè, een dag van tevoren iemand feliciteren. Máxima was ook wel wat koeltjes.”

Paleiswatcher Sandra Schuurhof is het eens. “Ja, dat merkte je een beetje, hè, zo van: ‘Morgen is het pas.’ Zo van: ik moet het wel eerst halen. Dat merkte ik vorige keer ook toen ze 50 werd. Toen had ik ook de dag ervoor gefeliciteerd en toen had ze ook zoiets van: ja, nou ja, dat is morgen pas, hè?”

‘Don’t jinx it’

Sandra heeft het idee dat Máxima op dit gebied een beetje bijgelovig is. “Ik geloof wel dat zij daar heel erg iets mee heeft, van: don’t jinx it.”

Sommige mensen willen niet op de dag vóór hun verjaardag gefeliciteerd worden, omdat ze vrezen dat het ongeluk aantrekt door met vanzelfsprekendheid te praten over iets dat nog moet gaan gebeuren.

Dyantha: “Kun je haar trouwens appen na twaalven of ben je niet zo close?”

Sandra: “Nee, hahaha.”

Het fragment met koningin Máxima is te zien op de website van Shownieuws.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen