Johan Derksen molt Paul Römer: ‘Baantjer jr. heeft lange tenen!’

Johan Derksen vindt het ongelooflijk flauw dat Paul Römer hem geen schouderklopje gunt voor het idee om Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen naar SBS 6 te halen. “Zulke lange tenen!”

Paul Römer en Johan Derksen © RTL, SBS

Je zou denken dat de voltallige Talpa-directie vier keer per dag biddend op een kleedje in de richting van de VI-studio zit, maar niets is minder waar. Eén van hen heeft stiekem zelfs een behoorlijke hekel aan Johan Derksen en zijn kornuiten, namelijk de voormalige publieke-omroepbobo Paul Römer. Hij hoopte door de kaarsrel van dit trio af te zijn.

Paul ontkent

Niets is minder waar: VI is tegenwoordig zelfs de kurk waar SBS 6 op drijft, maar kennelijk kan Paul dat om een of andere malle reden geen plek geven. Deze Talpa-baas ontkent nu zelfs glashard dat het Johan Derksen is die de directie op het idee heeft gebracht om Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen in huis te halen voor een eigen talkshow.

En dat terwijl de bijna één miljoen VI-kijkers al in november (!) zagen hoe Johan dat live op televisie opperde. Maar heeft dat Paul of de rest van het directieteam geïnspireerd? Welnee, allemaal eigen ideeën!

Johan haalt uit

Zó flauw, vindt Johan Derksen het. Hij zegt in de Vandaag Inside van gisterenavond: “Die meneer vindt niets leuk, die neemt zichzelf wat te serieus. Als wij hem ‘Baantjer junior’ noemen (zijn vader speelde in Baantjer, red.), dan voelt hij zich een beetje beledigd, maar ik heb drie maanden geleden (…) officieel bij de directie het plannetje even neergelegd.”

Wilfred Genee sarcastisch: “Nee hoor, hier staat: ‘Op het programmaschema, núl invloed door deze jongens. Zij hebben helemaal níets te maken met het schema van SBS 6!’”

Soebatten

Dat klopt op zich, zegt Johan. “Maar hij moet niet zo flauw doen, weet je wel. Als hij nou tegen die vent die hem interviewde gezegd had: ‘Wij luisteren altijd heel goed naar meneer Derksen’, dan was het allemaal kant en klaar geweest. Nu gaat hij daar zitten soebatten enzo.”

Hij vervolgt: “Hij heeft toch gezien dat wij het hier in het programma erover gehad hebben? Toen heb ik ook nog antwoord gehad van de directie, dat ze vonden dat die twee niet zo goed binnen SBS 6 zouden passen. Nou, daar kon ik me ook nog wat bij voorstellen.”

Klinkklare onzin

Wilfred spottend: “Ja, maar Johan, het is keihard wat hier staat. Hier staat namelijk ook: ‘Niet de hele zender is een Johan Derksen-zender.’”

Johan: “Dat is natuurlijk klinkklare onzin! Dat is aantoonbaar! Daarmee kan ik naar de rechter stappen.”

Wilfred: “Dit is keiharde kritiek gewoon.”

René van der Gijp, die al eerder hard uithaalde naar Paul: “Hahahaha! Hij is boos!”

Johan: “Wilfred, ik ben niet rancuneus, maar als John en ik binnenkort een functioneringsgesprek met hem hebben, dan zal ik het wel even aanstippen.”

Wilfred kritisch

Ook Wilfred vindt Paul een enorme aansteller. “Het is toch niet te geloven dit? Dan snap je er echt helemaal niets van.”

Johan: “Die man moet zichzelf niet zo serieus nemen en niet van die lange tenen hebben. Hij moet een beetje flexibel zijn en misschien af en toe een beetje zelfspot en humor.”

Tafelgast Valentijn Driessen: “Ja, ik ken Römer nog van die Ajax-periode en toen maakte hij ook nog wel wat uitglijders en ik vind dit ook een uitglijder. Volgens mij zat ik hier naast Johan toen hij dat hier vertelde om die jongens hier neer te zetten.”

Wilfred: “Zelfs al was het niet zo, dan maak je er toch een grap over wat Johan zegt?”

Tassendrager

Zo’n man zet zichzelf gewoon voor schut, vindt Johan. “Die man wordt altijd naar die radio- en tv-programma’s gestuurd om de officiële woordvoerder van Talpa te zijn, maar hij verdrinkt in zijn correctheid en soberheid en gaat dan altijd op zijn strepen staan. Nou ja, wij zijn niet zo autoriteitengevoelig hier.”

Het moet volgens hem allemaal niet gekker worden. “Als tassendragers als Baantjer junior je gaan bekritiseren, dan wordt het te gek. Dan wordt het tijd om in te grijpen, hè?”

Wilfred lachend: “Dit gaat hij ook helemaal niet kunnen waarderen. Hij ziet daar niet de humor van in. Hahaha. Die zit nu alweer stampvoetend thuis!”

‘Ahum, beste Paul’

Tina Nijkamp, kijkcijferprofeet en voormalig zenderbaas van SBS 6, geeft Paul ook een standje. “Paul Römer vindt dat Johan Derksen en dus VI ‘maar een uurtje per dag is’ en dat de zender heus wel meer is dan dat.”

Ze vervolgt: “Ahum, beste Paul, mag ik je eraan herinneren dat pas nadat de VI-mannen dagelijks gingen, begin 2022, het marktaandeel van SBS 6 voor het EERST sinds 2011 (het jaar dat John de Mol de zender overnam) weer dubbele cijfers in de doelgroep 20 tot 54 jaar heeft? Zo laag was het marktaandeel dus geworden.”

“En dat positievere resultaat komt dus vooral allemaal door die mannen. Niet door de panelshows en quizzen van Talpa zelf. Dus ‘maar een uurtje’ moet zijn: de hele zender is de nummer drie zender van het land ‘DANKZIJ dat uurtje’.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen