Waarom stopt GTST dit jaar zo vroeg? ‘Gewoon kostenbesparing’

RTL 4 investeert steeds minder geld in Goede Tijden Slechte Tijden. De soap ging eerder al terug van vijf naar vier afleveringen per week, en nu begint de zomerstop een maand (!) eerder dan normaal.

GTST © Jasper Suyk

Het peperdure Goede Tijden Slechte Tijden lijkt langzaam richting de uitgang te worden gedirigeerd. De soapserie is veel te duur voor de kijkcijfers die het scoort; zo zaten er gisteren slechts 664 duizend mensen voor de buis. Het schrijnende is dat de veel goedkopere zomervervanger elk jaar beter scoort, en dát in het laagseizoen.

Kostenbesparing

RTL 4 kiest er dit jaar voor om die zomervervanger, Ik Weet Er Alles Van, een maand (!) eerder te laten beginnen. De cliffhanger van GTST is al op donderdag 1 juni en dat is historisch vroeg. “Vorig jaar liep het seizoen tot en met donderdag 7 juli. Een maand korter dus”, legt RTL Boulevard-verslaggever Joost Maiburg uit.

Alleen in de jaren negentig en tijdens de coronapandemie stopt GTST al eerder in het seizoen, weet Joost. “Maar los van die keren is het wel opvallend dat het nu een maand eerder van zender gaat. Waarschijnlijk een kostenbesparing, want een quiz is goedkoper om te maken dan een soap.”

Verrassing

De zomerse vervanger Ik Weet Er Alles Van loopt van 5 juni tot en met de eerste week van augustus, terwijl GTST pas op 28 augustus weer terugkeert. Hoe zit dat? “In augustus komt er dus nog een ander programma op het acht-uur-tijdslot.”

RTL zegt daarover tegen RTL Boulevard: “We verrassen met een nieuw programma.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Het dure GTST stopt dit jaar een maand (!) eerder. Begin van het einde?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen