Beau verliest vertrouwen na hol item over nagellak: ‘Heel treurig’

Beau van Erven Dorens had gisteren in zijn talkshow zó’n slaapverwekkend item over nagellak zitten dat zelfs Nikkie Plessen erbij zou wegzappen. “Wat is er in vredesnaam aan de hand?”

Beau van Erven Dorens en Angela de Jong © RTL

Het lijkt erop dat er nog maar één ding is dat de late avond van RTL 4 kan redden: het in huis halen van de mannen van Vandaag Inside, maar daarvoor lijkt het al te laat. Na de ineenstorting van Jinek, verkeert ook de show van Beau van Erven Dorens in zwaar weer. De redactie weet van de gekkigheid niet meer hoe ze de boel moeten opkrikken.

‘Beau volgt Twan!’

Beau sloot gisterenavond af met een ronduit slaapverwekkend item over nagellak. Het resultaat? Met 488 duizend kijkers viel de presentator ruim buiten de kijkcijfer top vijftien. De kijkers die het uithielden zagen hoe de presentator een B op zijn wijsvinger liet lakken: boring.

Wat vindt Angela de Jong ervan? Zij luidt vandaag in haar beruchte AD-column de noodklok. ‘Hebben ze bij RTL dan helemaal niets geleerd van de flops van Tan en Twan?’, luidt de kop.

Twintig minuten

Angela wijst erop dat het nagellak-item maar liefst twintig minuten duurde. “Ik heb het met verbijstering zitten kijken. Wie verzint dit? Zelfs het testbeeld is interessanter. Willen ze gewoon geen kijkers bij RTL of hoe zit het?”

Het is zonde dat het talent van Beau zo wordt verkwanseld, vindt ze. “Nu zit hij krampachtig interesse te veinzen voor acrylnagels, lakjes en BN’ers die al jaren bij ene Tilly komen omdat dat een ‘legend’ is.”

Capabele journalisten

De redactie van Beau kán hier niet trots op zijn, aldus Angela. “Toevallig ken ik de redactie van Beau (en Jinek), omdat ik daar ook weleens aan tafel zit.”

Het zijn volgens haar capabele mensen die weten wat er in de wereld speelt. Zij zouden nóóit zelf met zo’n item komen, denkt Angela. “Wat is er in vredesnaam aan de hand bij het programma en bij heel RTL?”

Lichtheid

Het zou Angela niets verbazen als het orders van hogerhand zijn. Toen in het verleden de kijkcijfers van Humberto Tan en Twan Huys begonnen te dalen, werd daar immers ook op gereageerd met méér lichtvoetigheid.

“Die geschiedenis herhaalt zich nu.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Beau van Erven Dorens twintig minuten over nagellak. Moet de directiekamer van RTL 4 worden bestormd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen