Everon Jackson Hooi in de war: ‘Toon eens respect voor GTST!’

Everon Jackson Hooi wordt er helemaal gestoord van dat hij overal leest dat Goede Tijden Slechte Tijden zo passé is. Het wordt volgens hem tijd om eens respect te tonen voor zijn soapserie.

Everon Jackson Hooi © Geert de Lange

De hoogtijdagen van Goede Tijden Slechte Tijden liggen al ver achter ons. Zelfs inclusief uitgesteld kijken is de soap gewoon niet meer wat het ooit was. Het is evident dat er via RTL Boulevard wordt geprobeerd om het beeld te schetsen dat heel Nederland weer naar het wel en wee in Meerdijk kijkt, maar dat is gewoon niet zo. Het is een aflopende zaak.

GTST niet relevant

Mediakenner Victor Vlam wijst erop dat GTST gewoon an relevantie verloren heeft. Waar een programma als B&B Vol Liefde tegenwoordig volop besproken wordt bij de koffieautomaat, is men voor amateurtoneel tussen het bordkarton gewoon niet meer zo te porren. “GTST heeft niet alleen aan kijkers ingeboet, maar ook aan culturele relevantie.”

Hoewel RTL 4 op hetzelfde tijdstip aantoonbaar beter scoort met de zomerquiz van Ruben Nicolai, houdt men voorlopig nog vast aan GTST. Maar vroeg of laat is dat natuurlijk voorbij: drama kijkt men steeds minder lineair en dat zal de serie uiteindelijk parten gaan spelen. En dan is de grote vraag: is het rendabel om GTST alleen voor Videoland te maken?

‘Toon respect!’

Acteur Everon Jackson Hooi vindt al die onheilspellende berichten over GTST echter helemaal niet leuk, laat hij weten in een vraaggesprek met de Party. “Er gaan zoveel verhalen rond over GTST van: misschien gaat het wel stoppen en dit dat en de kikcijfers zijn minder, maar ik heb in al die jaren niet echt gemerkt dat het minder gaat.”

Op straat vinden de mensen het wél leuk, aldus Everon. “Ik bedoel: ik word er nog steeds op aangesproken dat ik in GTST zit. Elke dag, tenzij ik binnenblijf. Het is geen grap. Ik snap die negatieve berichten dus niet en raak er soms een beetje van in de war. Want ik krijg juist heel goede feedback van de mensen, de kijkers, die ik tegenkom.”

‘Toon respect!’

Die mensen zijn heel trouw aan GTST, aldus Everon. “Natuurlijk is niet elke aflevering zo fantastisch als de laatste zomercliff. Er zitten mindere afleveringen tussen, maar er zijn ook hele goede afleveringen. Als je elke dag moet leveren, is dat gewoon zo. Bij GTST gaan we jaar na jaar door. Het is Champions League.”

Hij besluit: “Mensen die kritiek op de soap leveren, hebben geen idee wat we doen en zouden het zelf niet eens kunnen. Ik heb daarom zoiets van: toon een beetje respect, want iedereen die aan GTST werkt, doet dat met heel veel liefde.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen