‘Speculaties Carlo Boszhard over toekomst GTST zijn niet terecht’ 

De speculaties over de toekomst van Goede Tijden Slechte Tijden zijn volgens Joost Maiburg, de kijkcijferdeskundige van RTL Boulevard, niet terecht. “De soap is iconisch.”

GTST © RTL 4

Het is nu al jaren zo dat de kijkcijfers van RTL 4 in de lift omhoog gaan zodra de zomerstop van Goede Tijden Slechte Tijden begint. De zomerse vervanger Ik Weet Er Alles Van met presentator Ruben Nicolai doet het gewoon beter en dat zou volgens mediakenners als Victor Vlam en Carlo Boszhard wel eens tot verschuivingen kunnen leiden.

‘GTST niet ingewisseld’

Joost Maiburg, kijkcijferkenner en verslaggever van RTL Boulevard, ziet het voorlopig echter niet gebeuren dat GTST van RTL 4’s achtuurslot wordt gehaald. “Ik verwacht dat Goede Tijden Slechte Tijden niet snel zal worden ingewisseld voor een quiz”, zegt hij op zijn analysekanaal Kijk op Kijkcijfers.

Waarom? “De serie is een iconische titel op RTL 4 en belangrijke content voor Videoland waar het een week vooruit te kijken is. De soap alleen op Videoland aanbieden zou veel te kostbaar zijn. Om de kosten wat te drukken is er dit jaar wel voor gekozen om al een maand eerder met zomerstop te gaan en op die manier een maand te besparen.”

Klein verschil

Toch zijn de kijkcijfers van de zomerse vervanger van GTST structureel beter. “Qua kijkcijfers wist Ik Weet Er Alles Van de afgelopen zeven weken gemiddeld 794 duizend mensen te boeien. GTST scoorde in de week van de zomerstop lineair gemiddeld 739 duizend kijkers. Een verschil van slechts 55 duizend kijkers.”

Hij vervolgt: “Uiteraard wordt er midden in de zomer wel wat minder tv gekeken, maar GTST heeft een voordeel: de serie wordt namelijk veel terug – en vooruitgekeken (op Videoland) en dat is bij Ik Weet Er Alles Van veel minder het geval. Bovendien is het de vraag of de quiz ook zo goed scoort als het 40 weken per jaar te zien zou zijn.”

Eddy eruit?

Tot slot: wat vindt Joost van de rumoer over zijn eigen RTL Boulevard? In navolging van Raymond Mens vinden ook een aantal mediaprominenten, waaronder Bobbi Eden, Ria Valk en Johan Vlemmix, dat het programma te veel presentatoren heeft.

Lachend: “Mooi om te zien dat Bobbi Eden, Ria Valk en Johan Vlemmix tegenwoordig deskundigen op het gebied van televisie zijn. 😂😂”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen