Bartho Braat reageert op roddels over tv-exit GTST: ‘Is het te duur?’

Bartho Braat is een van de beroemdste oud-acteurs van Goede Tijden Slechte Tijden. Hij heeft járenlang in de soapserie gespeeld en nu volgt hij het vanaf de zijlijn. “Gaat het stoppen?”

Bartho Braat © RTL

Er is al jaren veel rumoer over Goede Tijden Slechte Tijden. De soapserie was ooit een megahit met meer dan 2 miljoen kijkers per aflevering, maar tegenwoordig zijn het er – zelfs inclusief uitgesteld kijken – nog niet de helft. Bovendien kun je je afvragen of dit wel elke avond om acht uur te zien moet zijn op een volwassen tv-zender als RTL 4.

Wat zegt Bartho?

Critici speculeren dat GTST zijn langste tijd heeft gehad en uiteindelijk naar Videoland verhuist, met bijvoorbeeld nog een dagelijkse tv-uitzending op het kleinere RTL 5. Loopt de serie op zijn eind?

GTST-icoon Bartho Braat denkt van niet. Hij zegt in de Weekend: “Ha! Tien, vijftien jaar geleden werd er ook gezegd: ‘Het wordt te duur, de kijkcijfers lopen terug’, of wat dan ook. Om de zoveel tijd komt dat verhaal weer terug, dat moet maar eens afgelopen zijn. Zolang er genoeg mensen naar kijken, zal het wel blijven bestaan, lijkt mij.”

Flauwekul

Het is onzin dat GTST geen enkele rol van betekenis meer heeft, vindt Bartho. “Ik word nog dagelijks aangesproken door mensen die er nog steeds naar kijken. Het zou heel dom zijn om dat programma van de buis te halen. Ik vind het allemaal gezeur, eerlijk gezegd.”

Nu de kijkcijfers gehalveerd zijn, kun je je afvragen of de soap niet te duur geworden is. “Het is flauwekul om te stellen dat het allemaal te duur wordt, want in de loop der jaren moeten ze toch milioenen hebben verdiend aan GTST.”

Ludo en Janine

Waar Bartho al jaren weg is van de soapset, zijn oudgedienden Ludo en Janine nog altijd van de partij. De acteurs achter die personages, Erik de Vogel en Caroline de Bruijn, bewonen een grote villa in Amstelveen. “Zij zijn met z’n tweeën, dus hebben een dubbel salaris.”

Is Bartho er ook rijk van geworden? “Nee, ik ben er geen miljonair van geworden, maar heb er wel behoorlijk mee verdiend en woon ook in een groot huis.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen