Dyantha Brooks krijgt straf voor uitlachen Mia & Dion: ‘Kan niet’ 

Dyantha Brooks krijgt een flinke tik op haar vingers omdat ze in Shownieuws het vals zingende Songfestival-stelletje Mia & Dion heeft uitgelachen, tot huilens toe. “Dat kán niet.”

Dyantha Brooks © SBS

Het tweede kneitervalse optreden van Mia & Dion werkte afgelopen weekend op de lachstuipen bij Dyantha Brooks. Ze moest tijdens de live-uitzending van Shownieuws zó hard lachen om het slechte optreden dat ze het item huilend moest afmaken. “Ik schoot heel erg in de lach bij het filmpje”, verontschuldigde ze zich.

Mededogen

Angela de Jong ziet over het algemeen juist erg veel mededogen voor het stelletje, zegt ze in de AD Mediapodcast. “Ik vind eigenlijk dat als ik alle kritiek hoor en lees, dat iedereen nog best wel een soort compassie heeft voor die Mia en Dion, want het is gewoon heel zielig.”

Ze vervolgt: “Als ik Shownieuws en Beau kijk, dan hoor ik iedereen met oplossingen komen die best wel makkelijk te regelen zijn. Marlayne Sahupala had het over een of andere melodie die je dan in je oortje laat meelopen en Ronald Molendijk kwam met een studio waar je kunt oefenen langs de snelweg. Er wordt enorm met ze meegedacht.”

Dyantha krijgt tik

Van mededogen heeft Dyantha in elk geval niet gehoord, merkt Angela’s rechterhand Marcus den Blanken op. Hij geeft haar een tik op de vingers. “Laten we dan ook even benoemen dat Dyantha Brooks gewoon keihard begint te lachen op het moment dat het filmpje wordt getoond.”

Angela: “Ja, maar dat is de eerste reactie. Dat mag ook best.”

Manuel Venderbos, presentator van de podcast én van Shownieuws: “Ik denk dat wij allemaal ook wel een keer hebben gelachen.”

‘Kan écht niet!’

Marcus blijft erbij. “Ja, maar dat is wel… Het is zó hard als je dat in beeld hebt. Wij zitten dan in zo’n podcast en dan zou je ervoor kunnen kiezen om het eruit te knippen, maar zij zitten live en dan kan ik me voorstellen dat je er door overvallen wordt, maar bereidt het dan voor. Dit kan echt niet”, zegt hij.

Het is gevoelloos, vindt hij. “Ik moest aan Joan Franka denken en daarom ben ik ook iets milder voor Mia en Dion, omdat ik ook denk van: ja, die hebben geen ervaring. Die zijn door Duncan naar voren geschoven, die staan daar straks en hebben nu al heel Nederland over hen heen. Ze hebben nog nooit iets groots gedaan, het is het eerste wat ze doen!”

‘Hoort erbij’

Angela denkt dat Mia & Dion wel tegen een tikje kunnen. “Dit hoort erbij. Om Evert Santegoeds te citeren: ‘Het zijn ook geen mensen van twaalf.’ Het zijn volwassen mensen.”

“Je kunt natuurlijk wel compassie met ze hebben, ze staan aan het begin van hun carrière en ze hebben er recht op dat ze goed begeleid worden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen